"Pilsēta cilvēkiem" aicina uz piketu: Gājējiem un velosipēdistiem uz Vanšu tilta ir jāpiedalās barjerskriešanas, šķēršļu velobraukšanas, bedrīšu tāllēkšanas disciplīnās

© Mārtiņš Zilgalvis/MN

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina uz piketu - viņi gan to dēvē par Vanšu tilta Olimpiskajām spēlēm!

"Vanšu tilta ietve ir kļuvusi par Olimpisko spēļu trasi! Pussabrukusi, norobežota ar barjerām, maz vietas. Tikšana viens otram garām ir sportisks izaicinājums. Mūsu “sportistiem” (gājējiem un velosipēdistiem) katru dienu uz Vanšu tilta, gribot negribot, ir jāpiedalās barjerskriešanas, šķēršļu velobraukšanas, bedrīšu tāllēkšanas disciplīnās.

Vai tā tam būtu jābūt? Noteikti nē! Kamēr tilts vēl nav renovēts, uz brauktuves jāatvēl josla velosipēdistiem, lai padarītu gājējiem pārvietošanos drošāku.
Ieteicamais joslu platums uz tilta būtu 3m autojoslai un 3,25 sabiedriskā transporta joslai. Taču šobrīd ir 3,9m un 4,6m. Tās sašaurinot, uzlabosies drošība un pietiks vietas visiem," lasāms apvienības "Pilsēta cilvēkiem" paziņojumā.
Apvienība aicina uz piketu 13. augustā plkst. 8.00 no rīta uz Vanšu tilta (Rīgas pils pusē). Atbalstīsim mūsu “sportistus” — gājējus un velosipēdistus!

Svarīgākais