Rīgā satiksmes noteikumu pārkāpējiem jābaidās arī no droniem

© MN

Trešdienas rītā ar drona palīdzību Rīgā pieķerti trīs ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji, kuri, ignorējot citu vadītāju intereses, apbrauca sastrēgumu pa sabiedriskā transporta joslu.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aģentūru LETA informē, ka, lai ar dronu fiksētu agresīvas braukšanas pārkāpumus, 7.augustā ap plkst.8 Rīgā, Gustava Zemgala gatves un Brīvības ielas krustojumā, CSDD kopā ar Valsts policiju (VP) un grupas "Drošais ceļš" dalībniekiem kampaņas "Ceļš nav skrejceļš" veica autovadītāju braukšanas kultūras kontroli.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 51.panta desmitās daļas otro punktu tā uzskatāma par agresīvu braukšanu līdzās tādiem pārkāpumiem, kā vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot un vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai.

Tā var būt gan sabiedriskā transporta josla, gan ceļa nomale, ietve, gājēju ceļš, velosipēdu ceļš. Par to transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudassodu no 14 līdz 56 naudassoda vienībām jeb no 70 eiro līdz 280 eiro un sešus soda punktus.

Satiksmes drošības kampaņu "Ceļš nav skrejceļš" organizē CSDD sadarbībā ar VP un partneriem - "Circle K", "Balta" un "Bolt Drive". Kampaņa tiek finansēta no CSDD un Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem - sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" kontā.

Svarīgākais