Rīgas dome neatklāj, cik liela summa tiks tērēta Uzvaras parka pārbūves turpināšanai

© Ģirts Ozoliņš/MN

Uzvaras parka ekstrēmajām pārvērtībām līdz šim iztērēti 8,5 miljoni eiro, un nu Rīgas dome izziņojusi būvniecības darbu otro kārtu. Cik liela naudas summa tiks atvēlēta vērienīgajiem pārbūves plāniem, pašvaldība gan patreiz patur noslēpumā. 360TV Ziņneši devās uz Rīgas domi, lai noskaidrotu kaut ko vairāk.

Edvards Ratnieks, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs: “To mēs zināsim pēc tam, kad būs noslēdzies iepirkuma konkurss. Ātrāk mēs nekādus savus aprēķinus nesniegsim, lai uzņēmēji ir ieinteresēti sniegt zemākās cenas piedāvājumus, un tādējādi mēs varētu ieekonomēt pašvaldības līdzekļus.”
Uzvaras parkā plānot uzbūvēt divus basketbola laukumus ar tribīnēm, volejbola laukumu, šķēršu joslu, skriešanas trasi, velo trasi, tīklu parku, un pie šīs aktīvās zonas būs arī dušas apmeklētāju ērtībām. Tiks izvietoti arī āra trenažieri, taps kafejnīca, suņu pastaigu laukums un ūdens strūklaka.

Visas nosauktās pārvērtības notiks Uzvaras parka aizmugurē, pie Hermaņa ielas. Būvniecībā gan paredzamas problēmas, jo pazemē ir veca kanalizācijas sistēma - divus reiz divus metrus lieli betona tuneļi, kas savu laiku nokalpojuši un pie lielāka smaguma varētu iebrukt. Šos tuneļus nepieciešams rakt ārā un veidot pilnīgi jaunu kanalizācijas sistēmu.


Uzvaras parks būs Latvijā pirmā vieta, kurā taps izglītojošs ūdens atrakciju parks bērniem. Stāsta Linda Zaļā, ainavu arhitekte: “Veidosim mākslīgu reljefu ar strautiņu sistēmu. Katram posmam būs pumpji, un bērni varēs ar tiem noteikt mākslīgi veidotu upju līmeni, veidot aizsprostus, dambjus. Izglītojošs ūdens atrakciju parks, lai izprastu ūdens dabu, fiziku.”
Daļu no šīm idejām rosināja paši rīdzinieki. Tas sadārdzinājis projektu, tomēr domnieki lēš, ka pārbūvei būtu jābūt lētākai, nekā līdz šim izmaksājis teritorijā daudz plašākās pirmās kārtas darbi Uzvaras parka. Varētu rasties jautājums - kāpēc šo vietu turpina saukt par Uzvaras parku, ja jau padomju okupācijas simbols Uzvaras piemineklis ir likvidēts. Atbild Edvards Ratnieks: “Tas ir parks uzvarai pār Bermontu, Latvijas armijas uzvarai par godu izveidots īpašs parks. Tagad tas ir atguvis savu vēsturisko jēgu, un šajā parkā būs īpaša vieta Latvijas valsts karogam.”
Uzvaras parka otrās kārtas būvdarbi jāsāk tuvāko mēnešu laikā, jāpabeidz - mazliet vairāk nekā gada laikā.



Svarīgākais