Ar vairākiem lūzumiem Austrumu slimnīcā nogādāti divi vētrā cietuši pacienti

© Ģirts Ozoliņš / F64

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) šodien nogādāti divi pacienti, kas guvuši smagas traumas no krītošiem kokiem, aģentūra LETA noskaidroja slimnīcā.

Kā skaidro NMPUK vadītājs Aleksejs Višņakovs, viena paciente ir 44 gadus veca sieviete ar vairāku skriemeļu lūzumiem, bet otrs ir 62 gadus vecs vīrietis ar multipliem ribu lūzumiem, lāpstiņas, augšstilba un skriemeļu lūzumiem.

Sieviete patlaban ārstējas nodaļā, bet vīrietis - Intensīvās terapijas klīnikā.

Abi cietušie gājuši pa ielu, tāpēc RAKUS mediķi aicina būt piesardzīgiem un izvērtēt nepieciešamību atrasties ārpus dzīvesvietas, jo arī, beidzoties stipram vējam, zari, koki un ēku konstrukciju elementi var turpināt krist.

Kopumā vētras ietekmē RAKUS vērojami atsevišķi kavējumi gan ambulatorajos pacientu apmeklējumos, gan ārstu pieņemšanās. Ik pa laikam slimnīcas darbībā tiek konstatēti un novērsti arī dažādi tehniska rakstura traucējumi. Stacionāra plānveida un neatliekamie pakalpojumi kopumā līdz šim nav ietekmēti.

Savukārt Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) laika apstākļu dēļ vērojami atsevišķi kavējumi ārstu pieņemšanās. Iepriekš plānotās vizītes pie ārstiem atteikuši aptuveni 15 pacienti, kuri plānoja ierasties no tālienes vai arī ir senioru vecumā.

PSKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Kļaviņa norādīja, ka daži slimnīcas ārsti, kuri dzīvo Jūrmalā un citviet Pierīgā, šodien nevarēja ierasties darbā vētras radīto seku dēļ.

PSKUS ir sazinājusies ar iesaistītajiem pacientiem, lai piedāvātu citu vizītes laiku. Pacientiem, kuri ieradās uz vizīti un ar kuriem vēl nebija izdevies sazināties, tika meklēti citi piemēroti risinājumi. Ja pacients piekrita, konsultāciju sniedza cits ārsts.

Kļaviņa atzīmēja, ka šobrīd - vasarā - daudziem ārstiem ir atvaļinājums, kas arī ietekmē spēju ātri reaģēt uz situāciju, taču mēs no savas puses darām visu iespējamo, lai pacientiem nodrošinātu nepieciešamo medicīnisko palīdzību. PSKUS izsaka pateicību ārstniecības personālam par atbalstu, kuru tie sniedz neskatoties uz sarežģīto situāciju, kā arī paldies pacientiem par sapratni.

Svarīgākais