Vāgnera PMC sakāve Āfrikā. Ko tas nozīmē Ukrainai?

© Pixabay.com

Vāgnera PMC krievu algotņu sakāve Āfrikā var kļūt par vēl vienu svarīgu trumpi Ukrainas cīņā pret Krievijas Federāciju, raksta dialog.ua.

Mali nemiernieki sociālajos tīklos paziņoja, ka ir gatavi nodot Ukrainai sagūstītos Krievijas algotņus no Vāgnera PMC kā "atbalsta un solidaritātes zīmi" - ziņa tika publicēta nemiernieku sociālajā tīklā “X”.

Ziņojumā teikts, ka šis žests parādīs Ukrainai “solidaritāti ar jūsu cīņu pret Krievijas noziedzniekiem”. Nemiernieki ukraiņus sauc par “brāļiem” un saka, ka sagūstīto krievu kaujinieku skaits ir ievērojams.

Algotņu pārvietošana uz Ukrainu palīdzēšot cīņā par ukraiņu tautas taisnīgumu un brīvību. Viņi arī atzīmē, ka šis žests veicinās sakaru stiprināšanu un kopīgu uzvaru pār ienaidnieku.

Savukārt Ukraiņi komentāros pauda pateicību, reaģējot uz Mali kaujas vienību rīcību.

Sociālo tīklu lietotāji izteikuši viedokli, ka sagūstītos Krievijas PMC kaujiniekus varētu apmainīt pret sagūstītajiem “Azovstaļ” aizstāvjiem.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais