Brīdinājums peldētājiem: vairākās pludmalēs savairojušās zilaļģes

© Kaspars Krafts / F64

Atsevišķās ūdenstilpēs karstā laika dēļ ir savairojušās zilaļģes, un tādēļ patlaban Rīgā nav ieteicams peldēties Daugavas peldvietās Lucavsalā un Ķīšezera peldvietā pie Cimzes ielas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Ieteikumu nepeldēties vajadzētu ievērot jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, kuru imūnā sistēma ir novājināta.

Oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāti katra mēneša sākumā pārbauda Veselības inspekcija, savukārt Mājokļu un vides departaments peldsezonas laikā ik mēnesi organizē peldūdens kvalitātes monitoringu 24 iedzīvotāju iecienītās atpūtas vietās pie ūdenstilpēm.

Lai arī teju visās peldvietās ūdens kvalitāte ir laba, tomēr pašvaldība iesaka izmantot oficiālās peldvietas Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos, Rumbulā, Bābelītī un Kīpsalā, jo tās ir atbilstoši aprīkotas un tajās par peldētāju drošību rūpējas Rīgas pašvaldības policijas glābēji.

Rīgas pašvaldība arī atgādina par nepieciešamību ievērot piesardzību, dodoties veldzēties ūdenstilpēs, īpašu vērību šajā karstajās dienās veltot bērniem.

Svarīgākais