Rīgā atklās jaunu dzelzceļa staciju

© Dmitrijs Suļžics/MN

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz), turpinot īstenot pasažieru platformu modernizācijas projektu, šodien atklās jaunizbūvēto "Bieriņi/Bērnu slimnīca" dzelzceļa staciju, informē LDz pārstāvji.

LDz norāda, ka jaunās pasažieru platformas ir piemērotas ikviena sabiedrības locekļa vajadzībām, tostarp tās var ērti izmantot cilvēki ar kustību traucējumiem vai vecāki ar bērnu ratiņiem.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P), AS "Pasažieru vilciens" (PV) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Raitis Nešpors, VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" valdes locekle Zane Straume, kā arī tiks precizēta veselības ministra Hosama Abu Meri dalība pasākumā.

PV pārstāvji iepriekš norādīja, ka patlaban ērta iekāpšana un izkāpšana no vilcieniem un piekļūstamība pasažieru platformām pieejama 32 dzelzceļa stacijās.

Jau ziņots, ka peronu modernizācijas projektā paredzēts modernizēt 48 paaugstinātās pasažieru platformas un ar tām saistīto infrastruktūru dzelzceļa iecirkņos Rīga-Krustpils, Rīga-Skulte, Rīga-Tukums un Rīga-Jelgava. Posmā Rīga-Krustpils paredzēts pārbūvēt 12 peronus, posmā Rīga-Skulte - 20, posmā Rīga-Tukums - deviņus, bet posmā Rīga-Jelgava - septiņus.

Projekta izmaksas ir 44,4 miljoni eiro, tostarp ES Kohēzijas fonda finansējums ir 37,8 miljoni eiro, bet LDz līdzfinansējums - 6,6 miljoni eiro.

LDz ir noslēdzis līgumus ar diviem būvniecības uzņēmumiem. Staciju un pieturas punktu projektēšanu un būvniecību četrās dzelzceļa līnijās (Rīga-Jelgava, Rīga-Tukums II, Rīga-Krustpils, Zemitāni-Skulte posms Kalngale-Skulte) veic pilnsabiedrība "BMGS - Fima", kuru veido AS "BMGS" Latvija" un pilnsabiedrība "Fima Group", kuru savukārt veido Lietuvas "Fima" un Latvijas SIA "Fima". Savukārt vienā dzelzceļa līnijā (Zemitāni-Skulte posms Zemitāni-Vecāķi) šos darbus veic "Leonhard Weiss".

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā kopumā LDz koncerna apgrozījums bija 263,529 miljoni eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2022.gadā, taču koncerns cieta 3,231 miljona eiro zaudējumus.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna valdošais uzņēmums.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

Svarīgākais