Problēmbērna atgriešana dzīvē pašvaldībai izmaksā 7000 eiro

© Pixabay

"Pakalpojums ir limitēts un uz vienu bērnu izmaksas ir 7000 eiro," TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" stāsta Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Komentējot pašvaldības iesaisti sarežģīto bērnu rehabilitācijā un atgriešanā dzīvē, Kondrāte saka: "Ir tāds teiciens, ka visdārgāk izmaksā nekā nedarīšana. Līdz ar to, ja pašvaldības redzes lokā nonāk bērns ar virkni multiplu problēmu - jo sarežģītāks ir bērns, jo dārgāka ir viņa atgriešana dzīvē."
Likvidējot izglītības korekcijas iestādi "Naukšēni", pašvaldība saņēma atpakaļ bērnus, ar kuriem var strādāt tikai noteikta tipa iestādes, kādas pašvaldībā nav. Kā rezultātā tika izveidota sadarbība ar SOS bērnu ciematu, radot pakalpojumu "Meža pakalpojums" , kas paredzēts ārkārtīgi sarežģītiem, asociāliem bērniem, ar mērķi viņus atgriezt dzīvē.
"Pakalpojumi bērniem, kuri ir cietuši pieaugušo, sabiedrības bezdarbības un vienaldzības dēļ, vienmēr būs dārgi, jo ar tiem strādā gan augsti kvalificēti, gan sirds ziņā ļoti inteliģenti speciālisti," uzskata Kondrāte.

Latvijā

Transporta enerģijas likumprojekta pieņemšana, kas paredz degvielas piegādātājiem pienākumu palielināt atjaunīgās enerģijas īpatsvaru savā enerģijas portfelī, varētu veicināt degvielas cenas paaugstināšanos, noskaidroja aģentūra LETA, aptaujājot degvielas tirgotājus.

Svarīgākais