VIDEO: Tumsas aizsegā Maskavas forštatē Rīgā nograndis sprādziens un izcēlies ugunsgrēks [papildināts]

© pexels.com

Mikroblogošanas vietnē "X" cilvēki dalījušies ar video, kurā redzams, kā tumsas aizsegā izcēlies ugunsgrēks vienā no Rīgas rajoniem.

Liesmas pārņēmušas kādu no Maskavas forštates pagalmiem.

Kā ziņo notikuma aculiecinieki mikroblogošanas vietnē "X", sākotnēji bija dzirdams sprādzienam līdzīgas skaņas, kas atgādināja raķešu skaņas, un pēcāk izcēlās liesmas netālu no daudzdzīvokļu ēkas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apstiprina, ka naktī uz svētdienu plkst.00.20 tika saņemts izsaukums uz Lubānas ielu Rīgā. Notikuma vietā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kuru glābējiem izdevās likvidēt. Liesmas no saimniecības ēkas bija izplatījušās uz servisu ar automašīnām.

Notikuma vietā VUGD darbinieki konstatēja, ka ar atklātu liesmu dega vienstāva saimniecības ēka ar izbūvētiem bēniņiem 220 kvadrātmetru platībā, kā arī liesmas bija izplatījušās uz blakus esošo divstāvu servisa ēku.

Divstāvu servisa ēkā dega jumts un bēniņi 60 kvadrātmetru platībā, un tajā esošās sešas vieglās automašīnas 16 kvadrātmetru platībā. Plkst.5.18 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Latvijā

Paredzētais mēnešalgu palielinājums tiesu darbiniekiem 6% apmērā nenodrošinās konkurētspējīgu atlīdzību juridisko profesiju tirgū, aģentūrai LETA norādīja Tieslietu padomes pārstāvji, komentējot piektdien, 5.jūlijā, padomē atbalstītos un Tieslietu ministrijas (TM) piedāvātos pilsētu tiesu un apgabaltiesu budžeta prioritāros pasākumus 2025. līdz 2028.gadam.

Svarīgākais