Partija "Suverēnā vara" pie Ministru kabineta rīkos piketu pret Stambulas konvencijas ratifikāciju

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Partija "Suverēnā vara" ceturtdien, 13.jūlijā, plkst.9 rīkos piketu pie Ministru kabineta (MK) pret Stambulas konvencijas ratifikāciju, informē partija.

Ceturtdien valdībā tiks vērtēts likumprojekts par Latvijas pievienošanos Eiropas Padomes konvencijai pret vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas konvenciju.

"Sabiedrība varēja izteikt viedokli par šo likumprojektu tikai laikā no 4. līdz 7.jūlijam - tieši tad, kad notika Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki. Neskatoties uz sabiedrisko organizāciju un mūsu partijas iesniegtajiem iebildumiem, Stambulas konvencijas ratifikācija tiks virzīta uz Saeimu, ja MK to atbalstīs šī gada 13.jūlijā," norāda partijas līdere Jūlija Stepaņenko.

Partija aicina tās valdību veidojošās partijas, kuras iepriekš bija deklarējušas to, ka neatbalstīs Stambulas konvencijas ratifikāciju, to noraidīt 13.jūlija valdības sēdē.

Jau ziņots, Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi saskaņošanai un virza apstiprināšanai Latvijā Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb tā saukto Stambulas konvenciju.

Kā liecina ministrijas iesniegtais likumprojekts, konvenciju Latvijā plānots apstiprināt ar atrunu, ka tās īstenošanā Latvija piemēros "Satversmē ietvertās vērtības, principus un normas, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu".

Tāpat konvencijai tiek piedāvāts pievienot no diviem teikumiem sastāvošu deklarāciju, kurā tiks uzsvērts, ka "Latvija uzskata, ka konvencijas mērķis ir sieviešu aizsardzība no jebkādas vardarbības, kā arī vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršana, sodīšana un izskaušana".

Savukārt deklarācijas otrajā teikumā tiks atkārtots jau likuma par konvencijas apstiprināšanu 2.pantā teiktais, ka Latvijas "piemēros konvenciju Satversmē ietverto vērtību, principu un normu ietvaros, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu".

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.