Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Projekta "Skola 2030" klātienes seminārā piedalījusies Covid-19 pozitīva persona

© Pixabay

Projekta "Skola 2030" klātienes seminārā piedalījusies Covid-19 pozitīva persona.

Kā portālam "Delfi" stāstījusi skolotāja, kura piedalījās šajā pasākumā, viņa neesot zinājusi, ka ir slima, bet pasākuma laikā sajutusies slikti. Viņai parādījusies temperatūra, tādēļ viņa tajā pat dienā veikusi Covid-19 testu, kas izrādījies pozitīvs.

Kā atzina projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" pārstāve Inese Leitāne, viņa par šo situāciju uzzinājusi no sociālajiem tīkliem. Pašlaik viņai neesot oficiālas informācijas ne no kursu dalībniekiem, ne Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) par inficētas personas dalību pasākumā.

Arī pašā SPKC pašlaik vēl nebija informācijas par šo situāciju.

Leitāne informēja, ka profesionālās kompetences pilnveides mācības tehnoloģiju jomas pedagogiem vakar, 28.oktobrī, norisinājās Rīgā, viesnīcā "Hestia Hotel Draugi". Tajās piedalījās 16 dalībnieki.

Ikviens dalībnieks ar parakstu apliecinājis, ka 14 dienu laikā, līdz mācību norises dienai nav apmeklējis valstis ar augstu Covid-19 saslimstību, nav bijis kontaktā ar inficētu personu, kā arī apņemas ievērot spēkā esošas Veselības ministrijas noteiktās epidemioloģiskās un sanitāri higiēniskās prasības.

Mācību plānošanas posmā mācību vadītāji tika instruēti par veicamajiem piesardzības pasākumiem mācību laikā.

Leitāne uzsvēra, ka projekts "Skola2030" organizēja mācības, ievērojot Ministru kabineta noteikumos noteiktos Covid-19 infekcijas ierobežošanas galvenos pamatprincipus un piesardzības pasākumus, kā arī lokālā teritorijā spēkā esošos normatīvos aktu nosacījumus.

Lai ievērotu valstī noteiktos piesardzības pasākumus, mācību organizatori gādājuši, lai mācību norises laikā tiktu nodrošināta gan droša distance, gan regulāri vēdinātas telpas, gan lietotas sejas maskas, gan būtu pieejami dezinfekcijas līdzekļi.

Mācību norises laikā ikviens ticis aicināts sekot līdzi sanitārajai higiēnai, bieži un rūpīgi mazgāt rokas ar siltu ūdeni un ziepēm, īpaši pirms nodarbības sākuma vai pusdienām, pēc tualetes apmeklējuma vai aktivitātēm telpās. Ierodoties norises vietā, dalībniekiem tika nodrošināti roku dezinfekcijas un nosusināšanas līdzekļi.

Kā informēja Leitāne, piesakoties dalībai "Skola2030" rīkotajos semināros, ikviens dalībnieks ticis informēts, ka profesionālās pilnveides mācības var apmeklēt persona, kas 14 dienu laikā, līdz mācību norises dienai nav apmeklējusi un neplāno apmeklēt valstis ar augstu Covid-19 saslimstību, kā arī nav bijusi kontaktā ar inficētu personu.

Novembrī ieplānotie atlikušie klātienes kursi gan pārcelti attālināti tiešsaistē.

Viesnīcas "Hestia Hotel Draugi" valdes loceklis Gatis Graudiņš norādīja, ka ir informēts par Covid-19 saslimšanu pasākumā "Skola 2030", taču viesnīcas darbu tas neapturēs, jo "Skola 2030" laikā viesnīcas darbinieki nestrādāja - "Skola 2030" rīkotāji bija atbildīgi par visu cilvēku plūsmu pasākuma laikā, kamēr viesnīca nodrošināja tikai telpas.

Grudiņš norādīja, ka viesnīcā tika nodrošināta dezinfekcija, kā arī no viesnīcas puses tika nodrošinātas visas noteiktās prasības Covid-19 izplatības ierobežošanai. Ja SPKC sazināsies ar viesnīcu par Covid-19 iespējamām kontaktpersonām, viesnīca sadarbosies.