Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pūce par situāciju Rīgā: Šobrīd ir juridiska, nevis reāla atkritumu krīze

© Vladislavs Proškins/F64

“Šobrīd ir juridiska krīze, nevis reāla atkritumu krīze. Reāla atkritumu krīze būtu tad, ja mums būtu kā Neapolē vai Sicīlijā, kur uz ielām stāvētu atkritumi un nebūtu, kas viņus izved. Šobrīd ir juridiska krīze, kā nodrošināt atkritumu izvešanu un jāsaprot, ka solis starp juridisku krīzi un reālu krīzi ir diezgan īss,” tā RīgaTV 24 raidījuma “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Juris Pūce (A/P!).

“Cilvēki situāciju parasti vērtē ļoti personiskā perspektīvā. Dzīvojot privātmājā vai daudzdzīvokļu namā vairākumam liekas, ka nekas traks jau nenotiktu, ja vienu dienu netiktu izvesta miskaste. Būtu nedaudz pilnāka miskaste, smaka, nekas traks nenotiktu,” sacīja ministrs.

Bet viņš atgādināja, ka šis likuma regulējums attiecas ne tikkai uz privātmājām un daudzdzīvokļu mājām, tas attiecas uz visiem tirdzniecības centriem, visiem ēdināšanas uzņēmumiem, kuru saražoto atkritumu apjoms ir ievērojami lielāks nekā katrai atsevišķai mājsaimniecībai, atsevišķai ģimenei.

“Ja mēs vienu dienu no kādas lielas ēdināšanas vietas vai lielveikala pilsētas centrā neizvestu atkritumus, vienīgais risinājums būtu tos izlikt uz ielas un tad juridiskā krīze reālajā pārtaptu vienas dienas laikā. Es kā ministrs esmu pārliecināts, ka arī valdībai, kaut pamatā tā ir Rīgas pašvaldības atbildība, ņemot vērā, ka šī juridiskā krīze pastāv, ir jāpiedalās lietas atrisināšanā,” pārliecināts ir VARAM ministrs.