"Rīgas satiksmē" būs jauns Kontroles dienesta vadītājs

Pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme" būs jauns Kontroles dienesta vadītājs.

Kā šodien informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), no pašreizējā Kontroles dienesta vadītāja Modra Jaunupa (JL) saņemts atlūgums. Jaunups darbu Kontroles dienestā pārtrauks no 1.jūnija.

Pašlaik vēl nav zināms, kas vadīs Kontroles dienestu.

Kā informēja Ušakovs, tuvākā mēneša laikā "Rīgas satiksmes" kontrolieriem plānots piesaistīt 30-40 pašvaldības policistus, lai kontroles laikā gan kontrolieri, gan pasažieri labāk ievērotu likumus un kārtību.

Lai uzlabotu drošību sabiedriskajā transportā, "Rīgas satiksmē" ir iecelts arī jauns valdes loceklis - bijušais Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes šefs Leonīds Bogdanovs.

Kā ziņots, pēdējā laikā sabiedrībā izskanējusi informācija par vairākiem incidentiem saistībā ar "Rīgas satiksmi".

14.maijā tika kārtējo reizi nofilmēts, kā "Rīgas satiksmes" kontrolieri iekausta cilvēkus. Savukārt "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis aģentūru LETA informēja, ka incidenta laikā Čaka ielā "Rīgas satiksmes" kontroles dienesta darbiniekiem uzbrukts, divi no viņiem smagi cietuši.

24.aprīlī kāds "Rīgas satiksmes" kontrolieris cīņā pret bezbiļetniekiem pielietojis šaujamieroci, no tā izšaujot gaisā.

2.aprīlī tika nofilmēts incidents starp kontrolieri un "zaķi" Raiņa bulvārī.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais