Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Glābēja profesija: Kad palīgā steidz meitene

3.lapa

Uz darbu dažreiz atnāku stundu agrāk, braucu ar velosipēdu. Iedzeru tēju, nodarbojos ar sportu pludmalē, dodos uz dušu un sāku darba dienu.

Man patīk puķes un dažādi augi. Iestādīju podiņā avokado kauliņu - izauga! Esmu no laukiem, tāpēc man patīk augi, rodas tāda kā māju sajūta.

Mīlu mežu - lasīt ogas un sēnes. Manai ģimenei ir māja Salacgrīvā, tieši meža vidū, un varu ņemt suņus, aiziet no rīta un atgriezties vakarā. Vai nu ar kājām, vai ar velosipēdu.

Foto: Ņina Krevņeva

Visa mana bērnība ir pagājusi ar zēniem - vecāko brāli un kaimiņu puikām. Esmu pieradusi pie vīriešu kolektīva, un man tas patīk, ar viņiem man ir vieglāk s atrast kopējo valodu. Protams, man ir draudzenes, un ļoti labas - es zinu, ka šiem cilvēkiem var uzticēties.

Gadus 40 es vēl paskriešu. Varbūt pēc tam man sagribēsies sēdēt kabinetā, starp papīriem un pie datora. Tagad es nosēdēties nevaru - viss sāk sāpēt (smejas).

Dažreiz es domāju - ai, viss, sports ir apnicis. Taču tas ātri pāriet.

Man arī patīk lasīt grāmatas. Taču bieži ir grūti saņemties, man patīk, kad man saka: „šī grāmata tiešām ir laba”. Man patīk nopietnas grāmatas, kas dod vielu pārdomām.

Es vienmēr sasniedzu savus mērķus. Tikai dažreiz nav viegli, piemēram, ar krievu valodu. Es uzstādīju sev mērķi to iemācīties, taču tik ātri tas nepadodas.

Es nebaidos no čūskām, man tās patīk. Ja pludmalē ir izlīdis zalktis un mums par to ziņo cilvēki, tad kas dodas to savākt? Linda! (smejas). Uzvelku cimdus, ņemu lāpstu, kasti, aiznesu uz mežu, citādi cilvēki baidās. Tas nav saistīts ar mūsu darba pienākumiem, taču darām to, lai nomierinātu cilvēkus. Bērnībā es gan zalkšus, gan odzes aiztiku ar kailām rokām (smejas). Tagad tā vairs nedara, saprotu, ka savvaļas dzīvniekus labāk ar rokām neaiztikt. Un vispār, man bērnībā bija izklaide - ķēru ķirzakas un būvēju tām mājiņas. No smiltīm, akmeņiem un ūdens. Vācu tām skudras, lai būtu, ar ko pabarot (smejas).

Man patīk zaļā tēja un sarkanā krāsa.

Man nav nekā svarīgāka par ģimeni. Tie ir cilvēki, kuriem es varu pilnībā uzticēties, un es esmu priecīga, ka viņi ir manā dzīvē.