IESKATIES: "Rīgas meži" meklē darbiniekus; alga pat līdz 900 eiro

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis/ f64 photo agency

2.lapa

Vislielākais deficīts ir pēc tehniskajiem darbiniekiem un dārzniekiem - šajās specialitātēs “Rīgas meži” darbiniekus meklē samērā bieži. Piemēram, pašlaik uzņēmums meklē 11 darbiniekus visdažādākajās specialitātēs. Piemēram, ir pieejama dārznieka vakance Rīgas centrālajā rajonā ar 730 eiro algu pirms nodokļu nomaksas. Analoģiska dārznieka vakance pieejama Dzegužkalna parkam ar algu 800 eiro pirms nodokļu nomaksas. Prasības ir samērā zemas: vidējā vai profesionālā izglītība, reizēm - vadītāja apliecība un prasme strādāt komandā.

F64

Uzņēmums meklē tehniskos darbiniekus, kuru uzdevums ir apzāģēt krūmus ar trimmeru palīdzību, tīrīt sniegu ziemā ar sniega tīrīšanas tehnikas palīdzību, vasarā - strādāt ar zāles pļāvējiem un citām elektriskajām ierīcēm. Alga - 750 - 780 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Nedaudz lielākas algas ir traktoristiem, kuri arī pašlaik ir nepieciešami. Taču šīm pozīcijām jau ir nepieciešamas A,B,C,E kategorijas tiesības un prasme vadīt smago tehniku. Darba specifikas dēļ uzņēmumā biežāk nepieciešami vīrieši, jo darbs lielākoties ir fizisks. Darbā iekārtoties ierodas pat pensionāri. Šie cilvēki ir norūdīti un nebaidās darba. “Mūsu uzņēmumā strādāja vīrietis, kuram bija 80 gadu,” stāsta Marita Krūmiņa. “Un, starp citu, viņš strādāja ne sliktāk, kā jaunie darbinieki.”

Kā skaidro Marita Krūmiņa, iekārtoties darbā uzņēmumā “Rīgas meži” ir vienkārši: nepieciešams nosūtīt pieteikumu uz vakanci un ierasties uz darba pārrunām. Ja kandidāts ir piemērots un viņam ir vēlme strādāt, tad nebūs nekādu problēmu. Tieši pretēju - darbinieku sagaida ne tikai darba alga, bet arī dažādi bonusi, jo uzņēmumā “Rīgas meži” jau pirms 10 gadiem tika izveidota laba darbinieku motivācijas programma. Piemēram, paredzēti atsevišķi materiāli pabalsti bērnu dzimšanas gadījumā, pabalsti radinieku nāves gadījumā un atsevišķi pabalsti uzņēmuma darbinieka bērniem - skolēniem. Turklāt ir arī veselības apdrošināšana, prēmiju sistēma un īpašs atbalsts darbiniekiem, kuri paaugstina savu kvalifikāciju.

Lai iegūtu sīkāku informāciju par sīm vakancēm aicinām ieskatīties šeit: riga.lv

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.