IESKATIES: "Rīgas meži" meklē darbiniekus; alga pat līdz 900 eiro

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis/ f64 photo agency

“Darbs šajā pašvaldības uzņēmumā nav piemērots visiem!” godīgi brīdina “Rīgas Meži” personāla vadības nodaļas vadītāja Marita Krūmiņa. Jo šis darbs nav no vienkāršākajiem: bieži nākas strādāt jebkādos laika apstākļos, darba dienas sākas agri no rītiem un lielākā daļa vakanču prasa fizisku slodzi. Taču ja cilvēks neslinko un ir gatavs ar savu darbu nopelnīt naudu, turklāt saņemt konkurētspējīgu algu, un vēl tajā pašā laikā būt tuvāk dabai un padarīt to labāku – tad droši var vērsties “Rīgas mežos”. Šajā uzņēmumā gandrīz vienmēr ir brīvas darba vietas, jo īpaši tagad – vasaras darbu sezonā, vēsta portāls ''Rīga.lv"

Tiek meklēti mežsaimnieki, dārznieki, pļāvēji, traktoristi, tehniskie darbinieki (pilns vakanču saraksts pieejams - pielikumā). Kas nav mazsvarīgi - uzņēmums uzreiz norāda darba algas apmēru (bruto) katrai konkrētajai vakancei un darba vietai, kas palīdzēs pretendentam uzreiz novērtēt visus finansiālos nosacījumus.

Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Turklāt šo darbu nevar izturēt visi. Nevarētu pat teikt, ka tas ir fiziski ļoti smags - tas drīzāk nav vienkāršs tāpēc, ka darba diena sākas agri - no plkst. 7.00 rītā, jāstrādā gan salā, gan lietū un zem klajas debess. “Tāpēc mēs uzreiz par to godīgi brīdinām, kā arī īsi aprakstām pienākumus pie katras vakances, lai darbinieks uzreiz saprastu, kādos apstākļos viņam nāksies strādāt,” stāsta Marita Krūmiņa. “Bet tie strādnieki, kuri nebaidās darba, bet gan tieši pretēji - pat ir pieraduši pie darba svaigā gaisā, uzņēmumā paliek uz ilgu laiku.”

Vasaras sezonā atrast darbu “Rīgas mežos” ir vieglāk - tad sākas mežu labiekārtošanas sezonas darbu periods un uzņēmums uzņem papildus 400 - 500 darbinieku. Un tas ir labākais veids, kā palikt kolektīvā pastāvīgi. “Ir sezonas darbinieki, kuri pie mums strādā katru vasaru,” stāsta Marita Krūmiņa. “Ir darbinieki, kuri piestrādā kā sezonas darbinieki, pēc tam paliek mūsu kolektīvā uz ilgu laiku. Kopumā mūs tas arī apmierina, jo tādā gadījumā mēs varam novērtēt to, cik labi cilvēks strādā, novērot viņu un saprast, vai viņš mums ir piemērots. Mēs bieži tā arī cilvēkiem iesakām darīt - sākumā pastrādāt pie mums tikai uz laiku, bet pēc tam pretendēt uz pastāvīgu vakanci uzņēmuma štata vietā.”

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais