Rīgā priekšpusdienā turpināsies ilgstoša snigšana [papildināta]

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka Rīgā priekšpusdienā turpināsies ilgstoša snigšana.

Sniega segas pieaugums sasniegs 6-8 cm. Lielās snigšanas dēļ satiksme Rīgas ielās būs palēnināta.

Aicina autovadītājus braukt uzmanīgi un izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Sniega un sastrēgumu dēļ Rīgā šorīt nedaudz kavējas sabiedriskais transports, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane.

Kā norādīja Rumpane, pašlaik autobusi un trolejbusi no grafika atpaliek līdz 20 minūtēm, savukārt tramvajiem kavējumu neesot. Sastrēgumi dienas gaitā varētu pieaugt.

Rīgas domes Satiksmes departaments pieļauj, ka šodien galvaspilsētā varētu būt ievērojami apgrūtināti braukšanas apstākļi.

Snigšanas laikā braukšanas apstākļi pilsētā būs apgrūtināti, īpaši apgrūtināta braukšana var būt rajona nozīmes ielās. Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka ceļā uz darbu var nākties pavadīt ilgāku laiku.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādās diennakts dežūrrežīmā. Atbilstoši Satiksmes departamenta prasībām tīrīšanas uzņēmumiem tiltu un maģistrālo ielu apstrāde ar pretslīdes materiāliem ir jāsāk līdz ar snigšanas sākumu, lai snigšanas laikā uz brauktuvēm neveidotos piebraukta sniega kārta un klāt nākošais sniegs pakāpeniski tiktu kausēts.

Tomēr snigšanas laikā sniega kārta uz brauktuvēm arvien atjaunojas, tāpēc būtiskus braukšanas apstākļu uzlabojumus uz maģistrālajām ielām un tiltiem ir iespējams panākt divu līdz trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.

Rīta un vakara maksimumstundās, kad cilvēki dodas uz darbu un mājup, brauktuvju tīrīšana galvenajās ielās uz laiku tiek pārtraukta un to iespējams veikt tikai atsevišķās vietās, jo šajā laikā specializētā tehnika, pārvietojoties kopējā lēnajā satiksmes plūsmā, brauktuves nevar nošķūrēt.

Ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem un šķūrēšana tiek atsākta atkal pēc maksimumstundām, kad pilsētā ir mazāka satiksmes intensitāte.

Sniega izvešana un rajona nozīmes ielu šķūrēšana galvenokārt tiek veikta nakts laikā, lai netraucētu satiksmi.

Kopumā no janvāra sākuma līdz 18.februārim Rīgā ir izvesti vairāk nekā 700 000 kubikmetru sniega jeb 5000 lielo pašizgāzēju kravu.

Kā ziņots, pēc Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, Rīgā pašlaik ir visbiezākā sniega sega Latvijā - 58 centimetri. No visiem ziemas mēnešiem tik bieza sniega sega pēdējoreiz Rīgu klājusi 1940.gada martā - tad maksimālais sniega segas biezums sasniedza 64 centimetrus.

Svarīgākais