Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Reģionos \ Rēzekne

Rēzeknē ievieš maksu par pilsētā izvietojamajiem priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem

Rēzeknes pilsētas domes deputāti apstiprinājuši grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, kas nosaka, ka turpmāk par pilsētas teritorijā izvietojamajiem priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem būs jāmaksā.

Rēzeknes būvvaldes Arhitektūras nodaļas vadītāja Lolita Čudare paskaidroja, ka saistošajos noteikumos līdz šim bija noteikta kārtība, kādā pašvaldība ir tiesīga iekasēt nodevu par reklāmu, afišu, sludinājumu izvietošanu publiskās vietās pilsētā. Grozījumi nosaka, ka tagad šie noteikumi attiecas arī uz priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem.

Saistošajos noteikumos arī noteikts tarifs par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu un norādīta formula, pēc kuras tiek aprēķināta pašvaldības nodeva. Tā būs atkarīga gan no aģitācijas materiālu izmēriem, gan arī eksponēšanas ilguma.

Izmaiņas saistošajos noteikumos ieviestas, jo šogad spēku zaudējuši Ministru kabineta noteikumi par maksu, ko pašvaldība iekasē par aģitācijas materiālu izvietošanu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, Saeimas vēlēšanām un pašvaldību vēlēšanām, un spēkā stājies Priekšvēlēšanu aģitācijas likums, kas nosaka, ka ar priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu saistītos jautājumus reglamentē normatīvie akti par reklāmas izvietošanu.