Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Reģionos \ Rēzekne

Rēzeknes iedzīvotāji gadu miju sagaida ar sadzīves atkritumiem piekrāmētos pagalmos

Daudzi Rēzeknes daudzdzīvokļu dzīvojamo namu iedzīvotāji gadu miju sagaidījuši ar sadzīves atkritumiem piekrāmētos pagalmos, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

No šā gada 1.janvāra atkritumu savākšanas un izvešanas funkcijas Rēzeknē nodrošinās SIA "Austrumlatgales atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība" (ALAAS). Savukārt aizejošā gada nogalē daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji kļuva par atkritumu ķīlniekiem, jo iepriekšējais sadzīves atkritumu izvešanas operators "L&T", neizpildot līgumā paredzētās funkcijas, atkritumu konteinerus izveda nedēļu pirms līguma termiņa beigām. Līdz ar to dažu daudzdzīvokļu māju pagalmi tika piekrāmēti ar sadzīves atkritumiem.

Pēc vietējās pašvaldības vadības domām, "L&T" ar šādu savu rīcību vēlreiz ir apliecinājusi, ka Rēzeknes pilsētas domes lēmums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas operatora maiņu bijis pareizs.

Rēzeknes pilsētas dome veiks visas nepieciešamās darbības, lai uzņēmums, kurš vainojams neērtību sagādāšanā pilsētas iedzīvotājiem, tiktu sodīts.