Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Reģionos \ Rēzekne

Pirmo reizi Rēzeknē notiks pusmaratons

© f64

Svētdien, 30.septembrī, lieli un mazi iesācēji, amatieri un profesionāļi aicināti pievienoties lielajam skrējēju pulkam pirmajā Rēzeknes pusmaratonā. Sacensību mērķis ir popularizēt skriešanu un nūjošanu kā masu sporta veidu, veicināt veselīgu dzīvesveidu Rēzeknē, Latgalē un visā Latvijā un, protams, radīt prieku sev un citiem.

Skriešanas sporta cienītāji un mīļotāji varēs izmēģināt spēkus vienā no četrām distancēm:

21,097 km - pusmaratons;

12,6 km skrējiens;

4,2 km satelītskrējiens jeb tautas skrējiens;

bērnu skrējiens.

Sacensties varēs arī nūjotāji 4,2 km vai 12,6 km distancē.

Šīs būs pirmās šāda veida un tik plaša mēroga skriešanas sacensības Latgalē, kurās piedalīsies sportisti ne vien no visas Latvijas, bet arī no Krievijas un Lietuvas. Kā pastāstīja Edgars Kļaviņš, viens no sacensību organizatoriem, jaunākajam šobrīd pieteiktajam dalībniekam ir tikai divi gadi, bet gados cienījamākā ir 76-gadīga kundze, kura sacentīsies pusmaratona distancē. Tomēr pieteikšanās vēl turpinās.

Visi, kas sasniegs finišu, saņems piemiņas medaļas un sertifikātu/diplomu, kuru paši varēs izdrukāt. Absolūtajā vērtējumā gan sievietēm, gan vīriešiem 1. - 6. vietas ieguvēji pusmaratona distancē saņems naudas balvas. Katras vecuma grupas 1. - 3.vietas ieguvēji skriešanas disciplīnās saņems sponsoru balvas.

Sacensības organizē Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada pašvaldības, sadarbībā