Zatlers: Rēzekne ir kļuvusi par robežsardzes galvaspilsētu

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers devās darba vizītē uz Rēzekni, lai piedalītos parādē par godu Valsts robežsardzes 90.gadadienai, kas norisinājās pie Latgales Atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai".

Uzrunājot Valsts robežsardzes vienības, Valsts prezidents atzīmēja, ka no tūkstošiem tautu pasaulē tikai vairāk nekā 200 ir bijis lemts izveidot savu valsti un Latvija ir viena no tām. Viņš piebilda, ka robežsardze tika izveidota, lai nodrošinātu Latvijas iekšējo drošību, un godam pildīja savus pienākumus līdz valsts neatkarības zaudēšanai. Valdis Zatlers pateicās tiem, kas piedalījās robežapsardzes atjaunošanā, uzverot: "Šī jubileja ir pierādījums jūsu varēšanai."

Pēc parādes viņš tikās ar rēzekniešiem.

Vizītes laikā Rēzeknē Valsts prezidentam bija iespēja arī apmeklēt Valsts robežsardzes koledžu. Tās direktors ģenerālis Ivars Zālītis iepazīstināja Valdi Zatleru ar mācību iestādes vēsturi, funkcijām un attīstības perspektīvām. Pēc tam Valsts prezidents apmeklēja Valsts robežsardzes muzeju un aprunājās ar jaunajiem kadetiem, kas pirms mēneša ir uzsākuši mācības. Valsts vadītājs jaunajiem audzēkņiem novēlēja veiksmi studijās un lepnumu par valsti un savu profesionālo aicinājumu.

Darba pusdienu laikā ar koledžas pārstāvjiem Valsts prezidents gaidāmās valsts vizītēs Gruzijā kontekstā interesējās par latviešu robežsargu sakaru virsnieku un ekspertu darbu Gruzijā, kur Eiropas Savienības projektu ietvaros tiek atbalstīts robežsardzes darbs Tbilisi lidostā.

Tikšanos laikā piedalījās arī Iekšlietu ministre Linda Mūrniece un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars.

Vēlāk Valsts prezidents tikās ar Rēzeknes pilsētas Domes deputātiem. Viņš atzīmēja, ka ir liels prieks atkal viesoties Rēzeknē, un pauda gandarījumu par daudzajiem parādes skatītājiem, kuru vidū bija daudzi jaunieši. Sarunas laikā ar pilsētas varas pārstāvjiem Valdis Zatlers diskutēja par teritoriālās reformas rezultātiem, darba vietu radīšanu pilsētā, nodokļu politiku valstī, sociālā atbalsta pasākumiem un to nozīmīgumu.

Svarīgākais