Rēzeknes novadā ugunsgrēkā iet bojā cilvēks

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 21 izsaukumus. Kopumā dzēsti deviņi ugunsgrēki, veikti deviņi glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkā gājis bojā viens cilvēks un cietis viens cilvēks.

Vakar, plkst. 10:49, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Griškānu pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu. Ugunsgrēkā cieta apmēram 40 gadus vecs vīrietis, kurš guva apdegumus un tika hospitalizēts. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās 2 km attālumā, līdz ar to dzēšanas darbi tika organizēti ar ūdens pievešanu. Līdzās tam bija apgrūtināta piekļūšana notikuma vietai, jo māju tuvumā nebija ceļa. Kopējā ugunsgrēka platība bija 70m2.

Pēc desmit stundām, plkst. 20:49, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Silmalas pagastā deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu koka dzīvojamā māja jau dega ar atklātu liesmu un tai bija iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā sieviete, kuras vecums vēl tiek noskaidrots.

Svarīgākais