Rēzeknes novadam piešķirs sešus autobusus skolēnu pārvadājumiem

Rēzeknes novada dome ir apliecinājusi dalību Latvijas un Šveices sadarbības programmas projektā "Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus", kura gaitā pašvaldībai tiks piešķirti seši autobusi skolēnu pārvadājumiem.

Pašvaldībai būs jānodrošina līdzfinansējums autobusu iegādei 10% apmērā no katra autobusa vērtības un jāveic autobusu uzturēšana. Projekta noteikumi arī paredz to, ka skolēnu pārvadāšanai autobusi būs jāizmanto vismaz sešus gadus.

"Kuras Rēzeknes novada pagastu pārvaldes saņems autobusus un kādas ietilpības tie būs, novada pašvaldība lems tuvākajā laikā. Autobusi tiks piešķirti, pamatojoties uz reālu nepieciešamību skolēnu pārvadāšanas problēmu atrisināšanai," sacīja Rēzeknes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Ieviņa.

Projektu "Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus" šā gada 12.augustā uzsāka Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) sadarbībā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM). Projekta mērķis ir uzlabot skolēnu transportēšanas sistēmu attālos un mazāk attīstītos reģionos, nodrošinot skolēnu pārvadāšanu no dzīvesvietas uz mācību iestādi un atpakaļ.

Projekta gaitā plānots iegādāties vismaz 110 autobusus 60 Latvijas novadu pašvaldībām, kas projekta izpratnē ir projekta partneri. Pašvaldības tika izvēlētas, pamatojoties uz RAPLM veikto pētījumu par pašvaldību vajadzībām skolēnu pārvadāšanā. Ņemot vērā notikušo skolu optimizāciju, VRAA atkārtoti aptaujāja pašvaldības par nepieciešamo autobusu skaitu un to veidiem.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais