Pašvaldība no amata atsauc "Rēzeknes slimnīcas" vadītāju

SIA "Rēzeknes slimnīca" dalībnieku ārkārtas sapulcē no ieņemamā amata atsaukts uzņēmuma valdes vadītājs Jānis Jukna, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Sapulces ievadā Rēzeknes domes deputāti uzklausīja Juknas atskaiti par projekta "Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana Rēzeknes slimnīcā, paaugstinot sniegto pakalpojumu kvalitāti un nodrošinot efektīvu izmaksu racionālo pielietojumu" realizāciju. Tālāk sekoja diskusijas par projekta norisi un domē izveidotās darba grupas atzinumiem par papildus neparedzētiem darbiem slimnīcas iekšējās renovācijas darbu veikšanas gaitā. Deputāti viedokļi bija dažādi, bet vairums viņu uzskatīja, ka Jukna ir zaudējis uzticību, jo projekta realizācijas gaitā atklātas nepilnības un kļūdas.

Pirmkārt, pirms ES projekta īstenošanas neatbilstoši situācijai izvēlēta vienkāršota renovācija slimnīcā. Projekta īstenošanas gaitā atklājusies nepieciešamība veikt papildus darbus, kas būtībā nav atbilduši vienkāršotai renovācija. Otrkārt, šo papildus darbu izmaksas vairs nav bijis iespējams segt no ES fondiem. Papildus darbiem bijuši nepieciešami gandrīz 50 000 latu, kas nav bijuši iekļauti projekta izmaksās. Rezultātā šie līdzekļi jārod no slimnīcas budžeta. Treškārt, nav veikta iepirkumu procedūra par šiem papildus veicamajiem darbiem.

Galarezultātā kapitāldaļu turētāja pārstāvis lēmis par Juknas atsaukšanu no SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes locekļa amata.

Domes deputāte Lidija Ostapceva dalībnieku sapulcē pauda viedokli, ka "diemžēl problēmas cēlonis ir vienkāršs. "Rēzeknes slimnīcas" valde neizprotamu iemeslu dēļ nav gājusi pareizo ceļu projekta realizācijā, uz ko Veselības ekonomikas centra Eiropas Savienības fondu departaments norādīja jau 2009.gada jūnijā, vēl pirms projekta realizācijas. Neskatoties uz aizrādījumiem un brīdinājumiem, "Rēzeknes slimnīcas" valde izvēlējās veikt vienkāršoto renovācijas procedūru, kas nebija piemērota tik apjomīgu būvdarbu veikšanai, un praksē tas pierādījās".

Savukārt deputāts Viktors Barovskis par projekta īstenošanu teica, ka "likumdošana neparedz finansēt papildus darbus no projekta līdzekļiem. Likumdošana ir pārkāpta, Jukna gribēja dažus jautājumus saskaņot ar kapitāla daļu turētāja pārstāvi, bet tas nenotika. Strādājot pie projekta, bija pieļautas nepilnības. Bija jāparedz autoruzraudzība. Autors projektu būtu varējis apstādināt tajā vietā, kur tas nepieciešams".

SIA "Rēzeknes slimnīca" dalībnieku ārkārtas sapulcē vadīja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs - kapitāla daļu turētāja pārstāvis Aleksandrs Bartaševičs (SC), tajā piedalījās vēl astoņi Rēzeknes pilsētas domes deputāti - Juris Guntis Vjakse, Gunārs Spradzenko, Aleksandrs Marčenko, Aleksandrs Sedihs, Andrejs Rešetņikovs, Viktors Barovskis, Lidija Ostapceva un Jaroslavs Ivanovs.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais