Rēzeknē sākas Lieldienu labdarības akcija

Šodien Rēzeknē sākas un līdz 7.aprīlim turpināsies Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvalde rīkotā tradicionālā Lieldienu labdarības akcija, kuras laikā visi pilsētas trūcīgie iedzīvotāji varēs saņemt karstu zupu bez maksas.

Karstas zupas porciju pilsētas trūcīgie iedzīvotāji varēs saņemt nakts patversmes ēdnīcā. Šim mērķim no pašvaldības budžeta piešķirti 600 latu. Viena zupas porcija izmaksā 40 santīmu.

Rēzeknieši var arī piedalīties Lieldienu labdarības akcijas aktivitātēs - nakts patversmē un Sociālās aprūpes pārvaldē var atstāt apavus un apģērbu, kuri tiks nodoti trūcīgajiem.

No 30.marta līdz gada beigām Rēzeknē darbosies jauna Eiropas sociālā programma, kuras ietvaros trūcīgākajiem iedzīvotājiem sarūpētas pārtikas pakas. Sākot no 30.marta nakts patversmes ēdnīcā Raiņa ielā 9b trūcīgie rēzeknieši varēs saņemt pārtikas pakas. Šim nolūkam līdzi jāņem izziņa par trūcīgās personas statusa piešķiršanu. Katrai Rēzeknes trūcīgajai ģimenei pienākas viena pārtikas paka mēnesī.

Atgādinām, ka trūcīgās ģimenes statuss tiek piešķirts ģimenei, kurā ienākumi uz katru ģimenes locekli ir mazāki nekā 90 lati mēnesī. Produktu izplatīšanu organizē Sarkanā Krusta Rēzeknes nodaļa ar Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes atbalstu.

Sarkanā Krusta Rēzeknes nodaļa kopā ar Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldi un veikalu tīklu "Rimi" piedalījās projektā "Kopgalds". Projekta ietvaros no 23.februāra un līdz augusta beigām darbdienās bezmaksas pusdienas var saņemt divpadsmit rēzeknieši no daudzbērnu ģimenēm, kuri nokļuvuši krīzes situācijā.

Kopējās projekta izmaksas - 600 latu. Par šo summu Sarkanā Krusta darbinieki saņem produktus "Rimi" veikalā un nogādā tos pensionāru sociālās aprūpes centra virtuvē, kur tiek gatavotas pusdienu porcijas. Pēc tam pusdienas tiek nogādātas uz Rēzeknes nakts patversmes ēdnīcu.

Projekts "Kopgalds" darbojas 14 Latvijas pilsētās un novadu centros: Rēzeknē, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Rīgā, Saldū, Talsos, Tukumā, Vecumniekos un Ventspilī. Trūcīgo ģimeņu izvērtēšanu katru mēnesi veic Sociālās aprūpes pārvalde.

Turklāt Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvalde darbdienās no plkst.15 līdz plkst.16 organizē to cilvēku ēdināšanu, kuriem nav nekādu ienākuma avotu vai arī kuri nokļuvuši krīzes situācijā. Nakts patversmes ēdnīcā viņi var saņemt 30 zupas porcijas. Šī akcija notiek nepārtraukti, darbdienās, izdevumi tiek segti no pilsētas budžeta līdzekļiem.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais