Parādu dēļ Liepājā septiņām mājām atslēdz apkuri

Liepājas siltumapgādes uzņēmums SIA "Liepājas enerģija" nenomaksāto parādu un solījumu nepildīšanas dēļ šodien atslēdzis apkuri septiņām mājām, ko apsaimnieko kooperatīvs "Kaija 2".

"Solījumi un vienošanās pusgada garumā, kas nav pildītas," komentējot situāciju, aģentūrai LETA skaidroja SIA "Liepājas enerģija" valdes loceklis Andris Štāls, uzsverot, ka tas ir nepopulārs lēmums, kas pieņemts, rūpīgi izvērtējot situāciju, norēķinu kārtību un attieksmi.

Kooperatīva kopējais parāds siltumapgādes uzņēmumam sasniedzis 21 396 latus.

Oktobrī, lai namus pieslēgtu apkurei, kooperatīva "Kaija 2" valdes priekšsēdētājs Jurijs Afoņkins parakstīja vienošanos ar saskaņotu maksājumu grafiku, kurā apņēmās pakāpeniski dzēst parādu un līdz gada beigām pilnībā norēķināties par iepriekšējo periodu, kā arī laikā apmaksāt jaunos rēķinus. Diemžēl solījumi nav pildīti, informēja Štāls.

Kooperatīvs "Kaija 2" jau iepriekšējā apkures sezonā maksājumus veica neregulāri un bija viens no lielākajiem parādniekiem. Jau tūlīt pēc apkures sezonas "Liepājas enerģija" uzsāka rūpīgu darbu, lai piedzītu parādus. Ar lielām pūlēm daļu parāda līdz apkures sezonai kooperatīvs samaksāja, bet par atlikušās summas atmaksu noslēdza vienošanos, kuru nepilda.

"Liepājas enerģija", lai neapdraudētu visu pilsētas siltumapgādi un godīgos maksātājus, ir spiesta pieņemt nepopulārus lēmumus un atslēgt nemaksātājus no siltuma padeves, skaidro Štāls.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais