Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Reģionos \ Ikšķile

Tīnūžos notiks Otrā pasaules kara kaujas rekonstrukcija "Lindenberg 1944"

6. augustā Ikšķiles novadā, Tīnūžos notiks starptautiska Otrā pasaules kara kaujas rekonstrukcija „LINDENBERG 1944”, kurā tiks demonstrēta latviešu, igauņu un vācu vienību sadursme ar padomju armijas karavīriem, kuri ieņems spēcīgu aizsardzības līniju gar Mazās Juglas upes krastiem. Kauja norisināsies Tīnūžu muižas teritorijā pie Mazās Juglas upes un muižas teritorija pārvērtīsies par Otrā pasaules kara cīņu vietu.

Izmantojot pirotehniku, autentiskus ieročus, militāro tehniku, uniformas un ekipējumu, rekonstrukcijas skatītājiem tiek dota iespēja atgriezties pagātnē un kļūt par kaujas aculieciniekiem, atrodoties militārās darbībās pašā epicentrā. Militārās vēstures rekonstrukciju mērķis ir maksimāli precīzi izpētīt notikumu vēsturisko situāciju un notikumu gaitu. Pasaulē ar vien biežāk tiek rekonstruētas Otrā pasaules kara cīņas.

Kaujas rekonstrukciju organizē Ikšķiles novada kultūras mantojuma centrs „Tinūžu muiža” sadarbībā ar militārās vēstures klubu „Redut” un ar Ikšķiles novada pašvaldības atbalstu, piedaloties militārās vēstures rekonstrukcijas klubu dalībniekiem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas. Pasākuma piedalīsies arī „Latvijas skautu un gaidu centrālā organizācija”, noslēdzot skautu nometni Tinūžos.

Pasākuma laikā būs iespēja apmeklēt amatierteātra izrādi, vīru kopas „Vilki” koncertu, igauņu leģionam veltītu izstādi un dienas noslēgumā karavīru balli.