Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Reģionos \ Ikšķile

Aicina uz Ikšķiles pilsētas svētkiem

Savā 825.jubilejas gadā viena no senākajām Latvijas apdzīvotajām vietām - Ikšķile tērpjas īpašās svētku drānās, aicinot visus uz daudzkrāsainiem un tematiskiem pasākumiem.

Trijās pilsētas svētku dienās, no 6. līdz 8.augustam, Jums būs iespēja doties ceļojumā laikā un telpā, jo svētku moto skan: "Ikšķile cauri gadsimtiem".

Svētku ieskaņas koncertā 6.augusta vakarā Ikšķiles baznīcas dārzā caurvīs mežragus skaņas. 7.augustā pilsētas pludmalē senatnīgas dziesmas, amatnieku nodarbes, cīņas un dzīres ļaus izbaudīt viduslaiku noskaņu, pļavā pretī Ikšķiles vidusskolai laipni aicināti ieklausīties retro koncerta taktīs, bet Jāņa Kugas mājā, atšķirot jaunās grāmatas "Ikšķiles almanahs- 3" lapaspuses, tagadne mīsies ar neseno pagātni. Ar īpašu smeķi solās būt gadatirgus "Atpakaļ padomju laikos" un pašdarbnieku koncerts, skatītāji būs aculiecinieki arī orientēšanās sacensībām "Zelta mopēds" un retro auto parādei. Mūsdienās jūs aizvedīs 2.Vides mākslas festivāls ar plašo pasākumu programmu, darot garīgi bagātu šodienu un ceļot tiltu uz nākotni. Un kur nu pilsētas svētki bez izstādēm, koncertiem, dejām, gājiena un svētku kulminācijas . Šogad dosimies Gaismas ceļā uz Daugavmalu pretī Sv. Meinarda baznīcai, lai ieklausītos Jelgavas zvanu kora koncertā "Mans gaismas ceļš starp debesīm un zemi".

8.augusts atvēlēts sportiskām aktivitātēm, spēlēm un šoviem. Jau no agra rīta makšķernieki pulcēsies uz "Ikšķiles Lomu-IV" , bet atraktīvākie - uz Miegamiču skrējienu. Dienas gaitā noskaidrosim Sportiskāko ģimeni , sievu nešanas sacensību un daudzu citu sporta spēļu uzvarētājus.

Gan lieliem, gan maziem pilsētas svētku viesiem būs iespēja vērot Latvijas mazās aviācijas, ūdens sporta un atpūtas līdzekļu demonstrējumus un sacensības, kā arī "Latvijas atklāto čempionātu Spēkavīriem Elites grupā" superfinālu.