Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Reģionos \ Dobele

Pabriks dosies uz Dobeli runāt par disciplīnu Zemessardzes vienībās

Rīt aizsardzības ministrs Artis Pabriks dosies uz Dobeli, lai apmeklētu Zemessardzes 51.kājnieku bataljonu un Dobeles Valsts ģimnāziju, kā arī tiktos ar Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu.

Zemessardzes 51.kājnieku bataljonā ministrs ieplānojis runāt par disciplīnas ievērošanu zemessardzes vienībās. „Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka sabiedrības uzticēšanās bruņotajiem spēkiem ir ļoti augsta, tādēļ ir īpaši svarīgi šo uzticības kredītu attaisnot, rūpējoties par drošību un disciplinēti ievērojot reglamentos noteikto,” norāda aizsardzības ministrs.

A.Pabriks apliecina, ka šī ir tikai pirmā no daudzām vizītēm pie Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vienībām, kurās viņš šogad dosies, lai pārrunātu disciplīnas jautājumus. Pēc ārkārtas gadījuma, kas 2011.gada 23.oktobrī notika Ādažu poligonā, disciplīnas uzlabošanu Nacionālajos bruņotajos spēkos aizsardzības ministrs ir noteicis par vienu no 2012. gada prioritātēm.

A.Pabriks plānojis pārrunāt arī iespējamo policijas un Zemessardzes sadarbību personu meklēšanas un sabiedriskās kārtības nodrošināšanas pasākumos. Kā jau iepriekš ziņots, 2011.gada 5. novembrī Valsts policijas koledžā tika uzsākts apmācības kurss zemessargiem, lai atjaunotu Zemessardzes un Valsts policijas sadarbību.

Vizītes laikā aizsardzības ministrs plānojis tikties arī ar Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, lai pārrunāt sadarbības iespējas, kā arī apmeklēt Dobeles Valsts ģimnāziju, lai ar skolas audzēkņiem pārrunātu aizsardzības un vēstures jautājumus.