Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Reģionos \ Dobele

Dobelē atkal zied ceriņi

© publicitātes

Maija pēdējās nedēļās Latvijas Valsts Augļkopības institūts kā katru gadu aicina visus uz Dobeli, kur uzziedējuši ceriņi. Lai gan šogad grezno koku ziedēšana iekavējusies teju par divām nedēļām, šobrīd jau var teikt, ka ceriņu laiks ir iestājies.

Kā zināms, tieši Dobelē izveidota plašākā ceriņu kolekcija Baltijā un viena no plašākajām kolekcijām Eiropā. Pagājušajā gadā ceriņu ziedēšanas laikā 4 hektārus plašo parku aplūkoja gandrīz 30 tūkstoši apmeklētāju. Un, lai gan šī nedēļas nogale nesola skaistu laiku, institūta darbinieki prognozē, ka apmeklētāju būšot ne mazāk kā pērn. Ceriņu ziedēšana sākusies tikko, pirms dažām dienām un ilgs ne vairāk kā divas nedēļas.

Jāsaka, ka par tradīciju kļuvusi iecere ceriņziedu laikā rīkot mūzikas koncertus. Kopš 2002. gada katru pavasari ceriņu dārzā skan mūzika. Šeit uzstājušies Latvijas Nacionālās operas solisti, kori, pasaulslaveni mūziķi – flautiste Dita Krenberga, tenori Kārlis Zariņš un Sergejs Jēgers, soprāns Sonora Vaice, komponists un dziesmu aranžētājs Juris Kulakovs, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķu grupa Raimonda Ozola vadībā, u.c. Skanējusi arī operas izrāde. 2008. gadā ceriņos koncertēja Lietuvas Nacionālās operas solisti.

Arī šogad 30. maijā ceriņu dārzā notiks koncerts „Ceriņziedu melodijas”. Tajā piedalīsies Jelgavas Tirkīzzilais koris Žorža Siksnas vadībā, kuru izpildījumā dzirdēsim dziesmas no populārā TV šova „Koru Kari-2”.