Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Reģionos \ Daugavpils

Daugavpils pilsēta svin svētkus; sabiedriskais transports būs bez maksas

Daugavpilī pilsētas svētkos, 8.jūnijā un 9.jūnijā, sabiedriskais transports būs bez maksas, kā arī kursēs papildu reisi, informē Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā redaktore Marina Gorkina.

Lai iedzīvotāji varētu ērti nokļūt pasākumu norises vietās un atgriezties mājās, AS "Tramvaju uzņēmums" palielinās tramvaju reisu skaitu 1.maršrutā, pagarinot tramvaju kursēšanas laiku un nomainot viena vagona tramvajus ar divu vagonu tramvajiem.

Papildu autobusu reisus pilsētas svētku dienās 17A., 12., 10., 6., 5. un 4.maršrutā ieviesīs arī "Daugavpils autobusu parks".

Jau ziņots, ka no 3.jūnija līdz 9.jūnijam Daugavpilī norisināsies pilsētas svētki ''Mana pils Daugavpils - iespēju pilsēta", kas būs veltīti uzņēmējiem un solās kļūt par pēdējos gados vērienīgākajām pilsētas dzimšanas dienas svinībām.

Daugavpils, atzīmējot savas pastāvēšanas 738.dzimšanas dienu, daugavpiliešiem un pilsētas viesiem ir sarūpējusi plašu svētku programmu, ko 3.jūnijā ievadīs koncerti pilsētas mikrorajonos. Savukārt pilsētas svētku kulminācija sagaidāma nedēļas nogalē 8.jūnijā un 9.jūnijā.

Veltot pilsētas svētkus uzņēmējiem, Daugavpils vēlas pateikties viņiem par ieguldījumu pilsētas attīstībā. "Pašvaldība ir pateicīga uzņēmējiem par ieguldīto darbu, investīcijām un darbavietām. Uzņēmēju panākumi ir svarīgi pilsētas attīstībai," uzsver Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova (RP).

Savukārt Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska uzskata, ka pilsētas svētki ir viens no galvenajiem Daugavpils kultūras dzīves pasākumiem un tiem ar katru gadu jākļūst krāšņākiem un interesantākiem, lai piesaistītu pilsētai aizvien vairāk ciemiņu.

8. un 9.jūnijā daugavpiliešus un pilsētas viesus ar dažādiem priekšnesumiem uz skatuvēm Vienības laukumā, Dubrovina parkā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā, Rīgas un Viestura ielu krustojumā, Daugavpils Olimpiskajā centrā iepriecinās dažādi radošie kolektīvi un mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Zviedrijas. Dažādi svētku pasākumi norisināsies arī citās pilsētas vietās. Abas dienas darbosies svētku tirdziņš Rīgas ielā un atrakcijas bērniem.

Sestdien plkst.9 Daugavpils kartodromā "Blāzma" notiks Latvijas atklātais individuālo klubu čempionāts motošosejā skuteriem, bet plkst.12 pie Daugavpils teātra sāksies Latvijas svarcēlāju čempionāts klasiskajā svaru stieņa spiešanā guļus. Ielu basketbola un vingrotāju sacensības notiks pie tirdzniecības parka "Solo".

Svētku gājiens sāksies plkst.14 un, kā vienmēr, no dzelzceļa stacijas virzīsies pa Rīgas ielu. Piedalīties gājienā aicināti Daugavpils uzņēmēji un ražotāji. Gājiens noslēgsies Vienības laukumā, kur plkst.14.45 paredzēta pilsētas svētku svinīga atklāšana. Pēc tam Olgas Pīrāgs un orķestra "Daugava" koncerts latino ritmos.

Plkst.20 Daugavmalā sāksies Avio šovs, bet stundu vēlāk, plkst.21, šī gada pilsētas svētku galvenie mākslinieki - uz pilsētas svētku centrālās skatuves Vienības laukumā kāps grupa "Prāta Vētra". Šogad "Prāta Vētra" piedalīsies Glastonberijas festivālā Lielbritānijā, kur uzstāsies arī britu roka leģenda "The Rolling Stones". Šis festivāls ir lielākais šāda veida pasākums Lielbritānijā - visas 140 000 festivāla biļetes izpārdotas rekordlielā ātrumā, pusotras stundas laikā.

Svētku uguņošana Daugavmalā sāksies plkst.23. Turpinājumā nakts diskotēka jauniešiem un klubu mūzikas mīļotājiem "Daugavpils Takeover 2013" Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Svētdien, 9.jūnijā, plkst.12 sāksies kluba "Tamideja" līgavu parāde: gājiens pa Krāslavas-Rīgas ielu, brauciens ar senajiem auto un baikeriem. Plkst.14.45 grupas "Dabasu Durovys" koncerts.Plkst.18 pie tirdzniecības parka "Solo" notiks motokluba "Iron Hard Brothers" baikeru paraugdemonstrējumi. Pusstundu vēlāk, plkst.18.30, uz pilsētas svētku centrālās skatuves Vienības laukumā kāps Krievijas grupa "Diskomafija", bet 20.30 - viena no Latvijas stilīgākajām grupām "Triānas parks", kas šogad kā vienīgā grupa no Baltijas piedalījās Teksasā (ASV) notiekošajā mūzikas konferencē "South by Southwest", kas ir vērienīgākais šāda veida notikums pasaulē. Ielūgumu piedalīties konferencē saņem tikai rūpīgi atlasītas mūzikas grupas, kas, pēc internacionālas žūrijas domām, ir pietiekami labas, lai tiktu iekļautas pasākuma programmā.