Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Reģionos \ Daugavpils

Daugavpilī ūdens līmenis pārsniedzis 2010.gada palu maksimumu, prognozē tā tālāku celšanos

Daugavā pie Daugavpils ūdens līmenis sasniedzis 7,74 metru atzīmi un pārsniedzis 2010.gada palu maksimumu - 7,72 metrus, tiek prognozēts, ka ūdens līmenis upē turpinās celties par vēl vismaz 30 centimetriem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, patlaban Daugavpilī ir applūdušas pļavas Kalkūnos un Nīderkūnos, transporta kustībai ir slēgta Nometņu iela, sākušas applūst dzīvojamās mājas Grīvā, Muižas un Brjanskas ielā. Apdraudētajās vietās sākta aizsargkonstrukciju stiprināšana, pieberot un noblietējot smiltis.

Cilvēku evakuācija Daugavpilī pagaidām nav bijusi nepieciešama, no applūstošajām teritorijām izglābts viens suns, kuram piemeklēta arī pagaidu uzturēšanās vieta.

Ja pilsētā situācija ar neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu pagaidām ir normas robežās, tad Daugavpils novadā daudzviet nodrošināt šo pakalpojumu jau ir nopietnas problēmas.

Lai nodrošinātu neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu nepieciešamā līmenī pašvaldības plāno vērsties valdībā ar lūgumu piešķirt šīm vajadzībām nepieciešamo papildu tehnisko aprīkojumu, informēja Kursītis.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Inga Vetere aģentūrai LETA sacīja, ka parasti mediķi ārkārtas apstākļos, kad nespēj nodrošināt savlaicīgu palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, vēršas pēc palīdzības pie VUGD, taču līdz šim šāda palīdzība nav lūgta.

Daugavpils domes izpilddirektors pauda arī neapmierinātību valsts institūciju, tai skaitā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra darbību, kas nenodrošina pašvaldībām savlaicīgu palu prognozi un nesniedz informāciju par situācijas attīstību Baltkrievijā.