Eksperiments ar atlaidēm Daugavpils sabiedriskajā transportā nav devis cerēto rezultātu

Iespēja svētku dienās un svētdienās izmantot Daugavpils sabiedrisko transportu par puscenu pagaidām nav devusi cerēto rezultātu - transporta uzņēmumi, nesagaidot prognozēto pasažieru skaita pieaugumu, strādājuši ar zaudējumiem.

Daugavpils domes izpilddirektora pienākumu izpildītājs Jevģēnijs Hlopoks aģentūru LETA informēja, ka apkopotie dati par pirmajām trim svētku dienām un svētdienām liecina, ka pasažieru skaits tramvajos pieaudzis par aptuveni 30%, bet autobusos saglabājies iepriekšējā līmenī. Rezultātā transporta uzņēmumu ieņēmumi no pārdotajām biļetēm šajās dienās samazinājušies par attiecīgi 25% un 40%.

"Šo trīs brīvdienu rādītājus pagaidām nevajadzētu ņemt par kritēriju, lai atceltu braukšanas atlaides Daugavpils sabiedriskā transportā, jo, iespējams, daudzi pilsētnieki par tām pagaidām vai nu nezina, vai vēl nav pieraduši tās izmantot," uzskata Hlopoks.

Iniciatīva par 50% braukšanas atlaides ieviešanu Daugavpils sabiedriskajā transportā svētdienās un svētku dienās nākusi no Daugavpils domes Transporta komisijas, kuru vada domes priekšsēdētāja vietnieks Grigorijs Ņemcovs (partija "Latgales tauta"). Ideju atbalstījuši domes koalīcijas deputāti.

Tā kā līdzekļi šim eksperimentam pilsētas budžetā nav paredzēti, izdevumus no rezerves līdzekļiem nākas segt SIA "Daugavpils autobusu parks" un AS "Tramvaju uzņēmums". Iepriekš bija iecerēts, ka, pateicoties pasažieru skaita pieaugumam, transporta uzņēmumi zaudējumus nenesīs.

Svarīgākais