Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Reģionos \ Daugavpils

Krāpnieku lietu par darba piedāvāšanu ārzemēs Daugavpils tiesa turpinās skatīt oktobrī

Krāpnieku lietu par darba piedāvāšanu ārzemēs Daugavpils tiesa turpinās skatīt oktobrī, informē tiesa.

Tiesas sēde, kurā uz apsūdzēto sola sēž 1990.gadā dzimusi sieviete un 1989.gadā dzimis vīrietis, tiesas sastāva atvaļinājuma dēļ tika pārcelta no šodienas uz 2.oktobri.

LETA jau ziņoja, ka apsūdzētajiem tiek inkriminētas kopumā 17 krāpšanas epizodes. Apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 177.panta 2.daļas - par krāpšanu personu grupā.

2009.gada novembrī kādā interneta portālā ievietots sludinājums par darba piedāvājumu ārzemēs. "Darba devēji" piedāvājuši darba vietas ārzemēs ar norunu, ka aizbraucēji sedz ceļa un darbā iekārtošanās izdevumus. Savāktā cilvēku grupa nogādāta ārzemēs un pamesta tur bez darba un iztikas līdzekļiem.

Daži no apkrāptajiem cilvēkiem pēc atgriešanās mājās vērsušies policijā. Par notikušo tika sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas gaitā Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki kopā ar Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes kolēģiem uz aizdomu pamata par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturējuši jau minētos krāpniekus.

Abas personas aizturētas brīdī, kad gatavojušas strādāt gribētājiem "kārtējo reisu". Jāpiebilst, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš bijis izsludināts meklēšanā kādā citā kriminālprocesā. Viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.