Daugavpils pilsētas svētkos sabiedriskais transports iedzīvotājiem par brīvu

Daugavpils pilsētas svētku dienās nedēļas nogalē, 9.jūnijā un 10.jūnijā, sabiedriskajā transportā - tramvajos un pilsētas autobusos - iedzīvotāji varēs braukt bez maksas.

Nodrošinot dažādus atvieglojumus sabiedriskā transporta izmantošanā svētdienās un svētku dienās, vietējā pašvaldība sabiedriskā transporta uzņēmumiem kā kompensāciju šogad piešķīrusi 15 000 latu.

4.jūnijā Daugavpilī sākās un līdz 10.jūnijam turpināsies pilsētas 737.dzimšanas dienai veltītie svētku pasākumi, kuru devīze šogad ir "Sports un mūzika".

Tādējādi svētku organizatori vēlas akcentēt to, ka Daugavpils ir sportiska pilsēta un ka visa pasaule gatavojas olimpiskajām spēlēm. Svētku programma ir izveidota tā, lai katrs atrastu tajos sev tīkamu nodarbošanos un izklaides.

Daugavpils domes priekšsēdētājas 1.vietnieks Vitālijs Azarevičs uzsvēris, ka šogad dalībai pilsētas svētkos ir pieteicies rekordliels dalībnieku skaits - 160 radošie kolektīvi un 51 sporta kolektīvs.

Viskarstākās līdzjutēju emocijas gaidāmas pasākumos 9. un 10.jūnijā, kad pilsētas ielās un laukumos sacentīsies mazie un lielie sportisti.

"Ghetto games" piedāvās ielu basketbola un futbola turnīrus, dejas, BMX un citus sporta veidus. Latvijas stiprākie vīri demonstrēs spēku Latvijas čempionāta sacensībās "Strong man" un Latvijas čempionātā klasiskajā svaru stieņa spiešanā guļus. Improvizētajā sporta pilsētiņā paraugdemonstrējumus boksā, tautas bumbā, paukošanā, svarcelšanā un citos sporta veidos sniegs Daugavpils sporta skolu audzēkņi.

Sacensību garā noritēs arī Daugavpils skolu komandu sporta sacensības, bet kinoteātrī "Renesanse" tiešraidē tiks demonstrētas Eiropas čempionāta spēles futbolā.

Par pilsētas svētku galveno sporta notikumu šogad kļūs Eiropas čempionāts snūkerā, kas līdz 14.jūnijam noritēs Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Radošo un emocionālo nokrāsu svētkiem piešķirs koncerti Vienības laukumā, Dubrovina parkā un Rīgas ielā. Savukārt par pilsētas svētku kulmināciju kļūs uguņošana Daugavmalā.

Pilsētas svētkus rīko Daugavpils dome, Daugavpils domes Kultūras pārvalde, Daugavpils Sporta pārvalde un Daugavpils pašvaldības iestādes.

Svarīgākais