Valsts finansējumu Daugavpils teātrim plāno samazināt vairāk nekā uz pusi

Daugavpils dome no Kultūras ministrijas ir saņēmusi informāciju par Latvijas teātru valsts dotāciju projektu 2010.gadam, kas paredz samazināt valsts finansējumu Daugavpils Valsts teātrim vairāk nekā uz pusi.

Daugavpils domes preses dienestā informēja, ka no valsts dotācijas Latvijas teātriem kopējās summas - 3,97 miljoniem latu - Daugavpils teātrim atvēlēti vien 4% jeb 158 800 lati. Šī gada valsts budžeta dotācija Daugavpils teātrim bija 380 036 lati.

Daugavpils teātrim paredzētā finansējuma apmērs pašvaldības vadību nepatīkami pārsteidzis. Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Rita Strode (LPP/LC) paudusi neizpratni, kādēļ Daugavpils teātrim piešķirts vismazākais finansējums.

"Neviens santīms nav paredzēts teātra telpu uzturēšanai, minimāla summa ir paredzēta jauniestudējumiem. Plānotā nauda ļauj Daugavpils teātrim iestudēt tikai divas jaunas izrādes," stāstīja Strode.

Daugavpils pašvaldība nosūtījusi Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai vēstuli ar lūgumu izskatīt jautājumu par Daugavpils teātra likteni un Daugavpils pašvaldības iebildumus. Vēstulei pievienots trīspusējas sadarbības līguma projekts un 2008.gadā starp teātri un Kultūras ministriju noslēgtais līgums "Par deleģēto kultūras funkciju veikšanu", kas joprojām nav lauzts un ir spēkā līdz 2011.gada 31.decembrim.

Identiska dokumentu pakete nosūtīta arī kultūras ministram Intam Dālderim (TP).

Strode paudusi cerību, ka Saeimas deputāti sadzirdēs un, balsojot par valsts nākamā gada budžetu, ņems vērā daugavpiliešu argumentus.