Daugavpilī plāno palielināt dzīvokļa pabalstu

Dzīvokļa pabalsts uz doto brīdi ir 20 latu apmērā mēnesī apkures sezonas laikā. Pabalsta galvenais uzdevums palīdzēt cilvēkiem ar nelieliem ienākumiem apmaksāt rēķinus par siltumu, vēsta portāls "daugavpils.lv".

Pabalsts paredzēts arī malkas iegādei apkures sezonas laikā. Saprotot to, ka šī apkures sezona pilsētniekiem būs īpaši smaga, Daugavpils pašvaldība uzsākusi darbu pie jautājumiem, kas saistīti ar šī pabalsta palielināšanu.

Ar Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša rīkojumu izveidota darba grupa, kuras uzdevums ir atrast iespējas palielināt Dzīvokļa pabalsta apmēru. Kā skaidroja J.Lāčplēsis, ir arī otrs uzdevums- diferencēt šo pabalstu, lai tie, kuru ienākumi ir mazāki, saņemtu lielāku pabalstu, bet tie, kuru ienākumi ir lielāki saņemtu nedaudz mazāku pabalstu. Mērs apliecināja, ka palielināt pabalstu plāno pilsētas budžetā esošo līdzekļu ietvaros.

Iedzīvotāju kategorijas, kuri tiesīgi saņemt dzīvokļa pabalstu ir noteiktas Daugavpils Domes saistošajos noteikumos Nr. 41 “Dzīvokļa pabalsts”.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais