Daugavpilī par 6,5 miljoniem latu rekonstruēs tranzītielas

Starp Satiksmes ministriju un Daugavpils pilsētas domi parakstīta vienošanās par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma piesaisti tranzītielu rekonstrukcijai Daugavpils teritorijā, aģentūru LETA informēja Daugavpils domes Komunālās saimniecības nodaļas projektu asistente Irina Zorina.

Īstenojot projektu "Tranzītielas A13 rekonstrukcija Daugavpils pilsētas teritorijā", paredzēts rekonstruēt 18.novembra ielu, 18.novembra un Lielās ielas apgaismojuma sistēmu, Vienības tiltu, Daugavas un Imantas ielu krustojumu, izbūvējot rotācijas apli, tiltu pār Lauceses upi un Lielo ielu. Projekta mērķis ir nodrošināt komfortablu un drošu satiksmi pilsētas noslogotākajā tranzītielā.

Tranzītielu renovācija un rekonstrukcija kļūs par būtisku ieguldījums pilsētas attīstībā. Projekta īstenošanas rezultātā uzlabosies satiksmes drošība, samazināsies ceļu satiksmes negadījumu skaits, gaisa piesārņojums un trokšņa daudzums, kā arī tiks nodrošināta vides pieejamība personām ar funkcionāliem traucējumiem, ir pārliecināti projekta izstrādātāji.

Projekta "Tranzītielas A13 rekonstrukcija Daugavpils pilsētas teritorijā" kopējās izmaksas tiek lēstas 6 536 730 lati, no tiem ERAF finansējums būs 5 556 220 lati (85%), valsts budžeta dotācija - 196 101 lats (3%) un pašvaldības līdzfinansējums - 784 407 lati (12%). Projektu paredzēts īstenot līdz 2012.gada 30.jūnijam.

Svarīgākais