No amata atbrīvots Daugavpils domes izpilddirektors

Pamatojoties uz darbinieka un darba devēja savstarpēju vienošanos, pašvaldības deputāti vienbalsīgi pieņēmuši lēmumu par Daugavpils domes izpilddirektora Alekseja Providenko atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Daugavpils domes preses dienestā aģentūru LETA informēja, ka domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (LPP/LC) pilnvarots noslēgt vienošanos ar Providenko par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar šī gada 11.martu.

Kopš pagājušā gada 5.oktobra Providenko bijusi darba nespējas lapa, un viņa pienākumus pildīja Jevģēnijs Hlopoks.

Daugavpils domes priekšsēdētājs deputātiem iepriekš paskaidrojis, ka Providenko ir zaudējis uzticību, jo savas darbības laikā pieļāvis nelikumības un nav pildījis savus tiešos pienākumus, kas saistīti ar Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumu, darba līgumiem un darba organizēšanu pašvaldībā.

"Es neredzu iespēju, ka Providenko varētu atsākt pildīt izpilddirektora pienākumus. Līdz šim ar šiem pienākumiem labi ticis galā Hlopoks, un viņš tos turpinās pildīt," teica Lāčplēsis.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.