Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Reģionos \ Aizkraukle

Notiek Aizkraukles novada svētki un Sporta svētki

© f64

Šodien dažādās Aizkraukles novada vietās vienlaikus tiks svinēti Aizkraukles novada svētki un Sporta svētki, piedāvājot aktīvu un izklaidējošu programmu svētku dalībniekiem un viesiem. Šogad visi svētku pasākumi Aizkrauklē būs bez maksas.

Aktīva dzīvesveida un sportisku pasākumu piekritējiem sestdien piedāvā izmēģināt savus spēkus dažādās disciplīnās.

Daugavas krastā pie "Kapteiņa krodziņa" no plkst.10.00 notiks pludmales volejbola spēles, kurās aicinātas piedalīties komandas divu cilvēku sastāvā. Gan vīriešu, gan sieviešu komandas var pieteikt līdz plkst.9.30 spēles norises vietā.

Aizkraukles pilsētas stadionā notiks lielākā sportisko aktivitāšu daļa svētku dienā. No plkst.10.00 šeit sāksies minifutbola (5+1) un strītbola 3:3 (streetball) sacensības. Komandas līdz plkst.9.30 iespējams pieteikt stadionā pie sacensību organizatoriem. No plkst.11.00 svētku varēs izmēģināt savus spēkus šautriņu mešanā, šaušanā ar pneimatisko šauteni, piedalīties ģimeņu skrējienā "Ar smaidu apkārt stadionam" un citās jautrās izdarībās gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Plkst.12.00 no Aizkraukles pilsētas centrālā laukuma tiks dots starts skrējienam "4500m pa Aizkraukli", savukārt plkst.13.00 pie Aizkraukles pilsētas kultūras nama sāksies velobraukšanas sacensības 3km trasē ar kalnu pārvarēšanu.

Laikā, kad aktīvākie svētku dalībnieki un viesi piedalīsies sportiskajās aktivitātēs, pārējie aicināti apmeklēt amatnieku un uzņēmēju produkcijas gadatirgu, prezentācijas un atrakcijas, kas notiks laukumā pie stadiona. Pie Aizkraukles 1.vidusskolas darbosies brīvā skatuve, kur no plkst.10.00 notiks koncerts "Dziedam kopā Aizkrauklei", bet no plkst.14.00 sāksies pasaules karaoke čempionāta atlase.

Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā Kalna Ziedos plkst.12.00 tiks atklāta Ingunas Skujas un Melissas Braden dekoratīvo porcelāna trauku kolekcijas "Mana Aizkraukle" izstāde.

Vakarā Aizkraukles pagasta estrādē plkst.19.00 notiks Aizkraukles novada Tautas mākslas kolektīvu un viesu koncerts "Lai top" - ceļā uz XXV Vispārējiem Latviešu dziesmu un XV deju svētkiem. Pēc koncerta svētku dalībnieki un viesi varēs atpūsties un izdejoties zaļumballē, kur par mūziku un labu noskaņojumu gādās brāļi Atis un Jānis Auzāni.