Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Reģionos \ Aizkraukle

Nomaina Aizkraukles slimnīcas vadītāju

Šodien SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes sēdē nolemts, ka pēc Alīdas Vānes atkāpšanās no amata turpmāk slimnīcu vadīs slimnīcas darbiniece neiroloģe Dzintra Krišjāne.

Aizkraukles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Silaraupa aģentūru LETA informēja, ka SIA "Aizkraukles slimnīca" valde ir pieņēmusi Vānes iesniegumu, un šodien valdes sēdē no valdes locekļu vidus ir ievēlēta jauna valdes priekšsēdētāja - Krišjāne.

Līdzšinējā SIA "Aizkraukles slimnīca" vadītāja nolēmusi atkāpties no amata, par iemeslu minot kolēģu cīņu par ietekmi un spiedienu no pašvaldības. Vāne pavēstīja, ka darbu SIA "Aizkraukles slimnīcas" valdes priekšsēdētājas amatā nolēmusi pārtraukt 4.martā un viņa neturpināšot strādāt Aizkrauklē.

"Tā kā jau pusgadu uz mani tiek veikts spiediens no uzņēmuma dalībnieka AS "Veselības aprūpes fonds", kā arī no Aizkraukles domes priekšsēdētāja, nesaskatu iespējamību turpināt kvalitatīvi, kā līdz šim, veikt man uzticētos pienākumus SIA "Aizkraukles slimnīca"," pauda Vāne. Viņa skaidroja, ka viņai tiekot pārmests par mazu peļņu un par iespējamu interešu konfliktu SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" dalības sakarā.

Jau ziņots, ka Aizkraukles novada pašvaldība janvārī piekrita paplašināt Aizkraukles slimnīcas valdi. Šāds lēmums tiek pamatots ar vēlmi nodrošināties pret darbinieku aizplūšanu no ārstniecības iestādes, tomēr nojaušams, ka šādi tika meklēts risinājums konfliktam starp slimnīcas vadību un privāto akcionāru. Aizkraukles novada dome piekrita SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes paplašināšanai no trim līdz pieciem locekļiem.

AS "Veselības aprūpes fonds" pieder 29% SIA "Aizkraukles slimnīca" kapitāldaļu, un savulaik, kļūstot par Aizkraukles novada pašvaldības partneri, tas kā savu pārstāvi slimnīcas valdē ieteica Alīdu Vāni. Laika gaitā "Veselības fonda" un Vānes starpā radušās nesaskaņas, tāpēc AS "Veselības aprūpes fonds" aicināja pašvaldību Vāni atbrīvot no amata, viņas vietā deleģējot citu pārstāvi - Juri Ābeli, kuram uzņēmējs uzticas.

Pērn novembrī dome ārkārtas sēdē noraidīja AS "Veselības aprūpes fonds" ierosinājumu izteikt neuzticību un atbrīvot Vāni no amata, uzskatot, ka pašvaldība tiek iejaukta divu pušu strīdā. Tomēr, sekojot līdzi informācijai publiskajā telpā un redzot Vānes saistību ar procesiem Gulbenes un Balvu slimnīcas apvienībā, vienlaikus esot valdes priekšsēdētājai Aizkraukles slimnīcā, Aizkraukles novada deputātos radušās šaubas par savu iepriekšējo lēmumu, informēja pašvaldības pārstāve.

Vāne iepriekš aģentūrai LETA stāstīja, ka, viņasprāt, AS "Veselības aprūpes fonds" iesniegums par viņas atbrīvošanu esot atriebība par to, ka viņa iesaistījās investīciju piesaistē finansiālās grūtībās nonākušajai SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība", uz ko, iespējams, pretendēja arī "Veselības aprūpes fonds".

Vāne par SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes priekšsēdētāju apstiprināta līdz 2014.gada 16.decembrim, un, lai viņu atsauktu no amata, slimnīcas statūti nosaka, ka ir jābūt svarīgam iemeslam. Par šādu iemeslu jebkurā gadījumā ir uzskatāma rupja pilnvaru pārkāpšana, pienākumu neizpilde vai nepienācīga izpilde, nespēja vadīt sabiedrību, kaitējuma nodarīšana sabiedrības interesēm, kā arī dalībnieku sapulces izteikta neuzticība.

Uzklausot visus viedokļus, Aizkraukles novada domes deputāti iepriekš šādus iemeslus nesaskatīja, turklāt līdz šim pašvaldību apmierināja Vānes darbs. Kopš 2009.gada, kad slimnīcas vadību pārņēma Vāne, slimnīca ne vien ir izbēgusi no bankrota, bet paguvusi attīstīties - veikti dažādi remonti, izcīnītas kvotas, nopirkta aparatūra, secināts pašvaldībā.