Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Reģionos \ Aizkraukle

Aizkraukles novadā mājas vizīšu auto iesprūst kupenās; Elejā kāda balsotāja zaudē samaņu

Aizkraukles novadā, apmeklējot balsotājus dzīvesvietās, vēlēšanu iecirkņu automašīnas sastopas ar piebraukšanas grūtībām piesnigušo ceļu dēļ. Savukārt Jelgavas novada Elejā kāda balsotāja saļimusi gaitenī pie vēlēšanu iecirkņa, aģentūra LETA uzzināja vēlēšanu komisijās.

Jelgavas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inita Ezermane aģentūru LETA informēja, ka Elejas iecirknī satraukumu radīja kāda sieviete, kurai pēkšņi kļuvis slikti, un viņa nokrita gaitenī uz grīdas, kur nogulēja gandrīz pusstundu.

Iecirknī vēlēšanu komisiju informējuši, ka sievietei tika izsaukta neatliekamās palīdzības brigāde, kas ieradās no Jelgavas. Kā novērojuši iecirknī esošie cilvēki, tā nav bijusi kāda pēkšņa satraukuma radīta lēkme. Sievietei bijusi slikta pašsajūta, jau ierodoties iecirknī, un pēkšņi veselības stāvoklis pasliktinājies.

Kopumā balsošana Jelgavas novadā rit bez starpgadījumiem. Tāpat pagastu iedzīvotāji nokļūšanai iecirkņos labprāt izmanto pašvaldības organizētos autobusus. Ezermane secināja, ka šis pašvaldības lēmums ir attaisnojies, jo autobusi tiekot izmantoti aktīvi un tukši tie nekursē.

Savukārt Aizkraukles novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Biruta Škutāne aģentūru LETA informēja, ka komisijā saņemot lūgumus pēc palīdzības no automašīnām, kuras devušās mājas vizītēs, jo pa ceļam uz nomalēm tās iegrimstot kupenās un esot jāvelk ārā.

"Lauku ceļi nomalēs ir ieputināti, tāpēc līdztekus balsošanai dzīvesvietās organizējam palīdzību, kas izvelk iecirkņu mašīnas, bet tomēr tiekam galā un citu grūtību pagaidām nav," skaidroja Škutāne.

Tukuma, Dobeles, Jelgavas un Bauskas novadu vēlēšanu komisijās aģentūru LETA informēja, ka pagaidām neesot bijis grūtību ar transporta piekļūšanu balsotājiem mājās, tāpat arī iecirkņos balsošana ritot bez starpgadījumiem. Atsevišķos iecirkņos brīžiem veidojas rindas, bet tās nav ilgstošas.

Dobeles novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Velta Lagzdiņa informēja, ka kopumā Dobeles novadā pieteikts ap 200 balsojumu dzīvesvietā, taču lielākā daļa mājokļu jau apbraukāta. Mājas vizītēs devās trīs automašīnas, un ap plkst.14.30 bija atlicis ap 20 dzīvesvietu pārsvarā Dobeles pilsētā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kārtības policijas biroja priekšnieks Andris Zellis aģentūru LETA informēja, ka, izņemot iereibušu apmeklētāju Skrīveros, nekādi starpgadījumi saistībā ar nobalsošanu Zemgalē pagaidām nav nonākuši policijas redzeslokā.

Kā ziņots, Skrīveros policija saņēmusi informāciju, ka vēlēšanu iecirknī ieradušās divas personas alkohola reibumā un traucē darbu. Kad ieradusies policija, viens no traucētājiem jau bija devies prom, bet otram - 1985.gadā dzimušajam vīrietim - noformēts protokols par atrašanos vēlēšanu iecirknī alkohola reibumā.

Kopumā Zemgalē visās vēlēšanu komisijās šodien konstatēts ievērojami vairāk pieteikumu balsojumiem dzīvesvietā, - mājas vizītes iecirkņi sākuši jau no paša rīta, lai dienas gaitā paspētu apbraukt visas vietas, aģentūra LETA uzzināja vēlēšanu komisijās.

Šorīt durvis vēruši visi 950 vēlēšanu iecirkņi Latvijā un sākusies balsošana referendumā par krievu valodas statusu. Balsošana ilgs līdz plkst.22.