Motociklists Daugavpilī, bēgot no policijas, "sapelna" 20 administratīvos sodus

© Dmitrijs Suļžics / F64

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka pulksten 19.35 Daugavpilī, Lielā ielā ar motociklu “XTR609” pārvietojas 2000. gadā dzimis vīrietis, kuram nav noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadītāja tiesības un diennakts tumšajā laikā brauc bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem.

Likumsargi ieslēdza bākugunis, speciālo skaņas signālu un aicināja motocikla vadītāju apstāties, bet vīrietis to nedarīja un uzsāka bēgšanu, tādējādi nepakļāvās likumsargu likumīgajām prasībām.

Valsts policijas darbinieki fiksēja vairākus administratīvos pārkāpumus ceļu satiksmē, kā rezultātā pret vīrieti ir uzsākti 20 administratīvo pārkāpumu procesi.

Jāpiemin, ka motociklam nebija valsts reģistrācijas numura zīmes un obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļa apdrošināšanas, kā arī nebija veikta valsts tehniskā apskate.

Motocikla vadītājs klaji ignorēja ceļu satiksmes noteikumus, vairākas reizes veica apdzīšanu, neizmantojot arī pagrieziena virzienrādītājus, kas radīja apdraudējumu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Vairākkārtīgi vīrietis pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, sasniedzot 86 km/h vietā, kur maksimālais atļautais ātrums ir 50 km/h. Tāpat motocikla vadītājs neievēroja 206. ceļa zīmi “Dodiet ceļu”.