Nekārtības Ludzas novadā: vīrietis bērnu klātbūtnē sit savu dzīvesbiedri un bēg no policijas

© unsplash.com

Aizvadītās nedēļas nogalē Ludzas novadā aizturēts vīrietis, kurš bērnu klātbūtnē sitis savu dzīvesbiedri, bet pēc tam nepakļāvās policijas darbiniekiem, informē Valsts policija (VP).

Svētdien, 6.oktobrī, policijas amatpersonas saņēma informāciju, ka Ludzas novada Blontu pagastā kādā dzīvokļu mājā kāds 1995.gadā dzimis vīrietis izturas cietsirdīgi un pielieto vardarbību pret savu 1982.gadā dzimušu dzīvesbiedri. Konflikta laikā vīrietis vairākas reizes iesita sievietei pa ķermeni un plēsa viņu aiz matiem, nodarot fiziskas sāpes. Vīrietis vardarbīgi izturējās pret sievieti bērnu klātbūtnē.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174.1.panta, proti, par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājs ir pirmajā vai otrajā radniecības pakāpē, vai pret laulāto vai bijušo laulāto, vai pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājs ir vai ir bijis pastāvīgās intīmās attiecībās, vai pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājam ir kopīga saimniecība, ja ar to minētajai personai nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību.

Turklāt aizturēšanas brīdī vīrietis nepakļāvās VP amatpersonu likumīgajām prasībām sekot uz policijas dienesta automašīnu. Pēc vairākkārtējiem aicinājumiem vīrietis turpināja pretoties un bēga no likumsargiem, tādējādi nācās pielietot fizisku spēku.

Tāpēc ir sākts administratīvais pārkāpuma process pēc Administratīvo sodu likuma 4.panta, proti, par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu. Par to piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz 700 eiro, bet juridiskajai personai - no 70 līdz 14 000 eiro.

Aizturētajam kā drošības līdzeklis noteikta policijas uzraudzība.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.