FOTO, VIDEO: Jelgavas dzīvnieku patversme slīkst ūdenī; steidzami nepieciešama līdzcilvēku palīdzība [papildināts]

© unsplash.com

Jelgavas dzīvnieku patversme vētras dēļ nonākusi nelaimē. Spēcīgo lietusgāžu dēļ patversmi piemeklējuši plūdi. Teritorija ir applūdusi, un patversmes iemītnieki šobrīd atrodas ūdenī.

Jelgavā applūdusi Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskā institūta pārraudzībā esošā mazo dzīvnieku patversme Helmaņa ielā 8. Patverme lūdz līdzcilvēku palīdzību. Tiek lūgta spēcīgu vīriešu palīdzība, kuri spētu paša spēkiem pārvietot būrus un paletes, lai dzīvniekus nogādātu drošībā.

Tīmekļvietnē "X" publiskotā informācija liecina, ka organizācija aicina atsaukties cilvēkus, kas varētu palīdzēt dzīvnieku pārvešanā, kā arī sagādāt nepieciešamo transportu.

"Tagad mēs mēģinām darīt to, ko vēl vispār varam izdarīt. Visi mēs esam zem ūdens," aģentūrai LETA sacīja patversmes pārstāvji.

Jau ziņots, ka Jelgavā 28.jūlija vakarā applūda ielas, un pašvaldība iespēju robežās aicināja jaunās nedēļas pirmajā dienā cilvēkus palikt mājās vai vismaz neizmantot privāto transportu.

Jelgavas domes Sabiedrisko attiecību departaments informēja, ka pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" speciālisti svētdienas vakarā apsekojuši pilsētu un konstatējuši, ka jau ap plkst.21 vairākas ielas un krustojumi sākuši applūst, jo lietus ūdens sūknētavas nespēj novadīt lielo ūdens daudzumu.

Līdz pirmdienas rīta plkst.8 saņemti apmēram 600 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Zemgalē saņemti apmēram 130 pieteikumi - visvairāk tieši no Tukuma novada, Jelgavas novada, Jelgavas pilsētas un Dobeles novada.

Aktuālākā un jaunākā informācija par vētru šeit.

Svarīgākais