Latvijas medus ražotāju svētkos noteiks gardāko medu

© Publicitātes foto

Šī gada 27. jūlijā Elejas muižas parkā, Jelgavas novadā, notiks Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais „Biškopju vasaras saiets 2024”, kas kopā pulcēs vairāk nekā 1000 biškopjus un citus pasākuma apmeklētājus no visas Latvijas. Neatņemama saieta sastāvdaļa ir konkurss „Latvijas garšīgākais medus 2024”, kā arī tiks sveikti profesionālās pilnveides kursu „Biškopība” absolventi.

Pasākuma laikā būs iespējams nopirkt ne tikai biškopības inventāru, bišu mātes, bet arī Latvijā ievāktu medu un citus produktus, piemēram, kosmētiku ar biškopības produktiem, zāļu tējas). Darbosies piepūšamās atrakcijas bērniem. Pasākuma dalībniekiem būs lieliska iespēja atpūsties dabā un biškopju sabiedrībā.

Šogad lielākie biškopības nozares svētki „Biškopju vasaras saiets 2024” notiks 27. jūlijā, kad satiksies nozares speciālisti no visas Latvijas. Pasākuma dienā būs biškopības inventāra izstāde-tirdzniecība, lekcijas, diskusijas un pieredzes apmaiņa par tēmu - “Bišu vasks, tā pārstrāde un izmantošana”, Latvijas un Lietuvas apiterapeitu tikšanās. Saieta viesis no Lietuvas Sigitas Vasiliauskas firmas “Medicata Filia” vadītājs saieta dalībniekus iepazīstinās ar pieredzi bišu produktu izmantošanā veselībai Lietuvā.

Savukārt Elejas un apkārtnes iedzīvotājiem tā būs lieliska iespēja iepazīt Latvijas biškopjus un iegādāties viņu sarūpētus produktus.

Konkursam “Latvijas garšīgākais medus 2024” iesūtīto medus paraugu vērtēšana notiks divās daļās: piecu ekspertu komisija novērtēs iesniegtos medus paraugus trijās nominācijās: gaišais, tumšais un monoflorais medus. Savukārt Biškopju vasaras saieta laikā ikviens pasākuma apmeklētājs varēs piedalīties vērtēšanā un balsot par savu medus favorītu konkursa nominācijā biškopju iecienītākais medus.

Dienas laikā notiks konkursu uzvarētāju apbalvošana un profesionālās pilnveides kursu „Biškopība” 15. izlaidums. Šogad tiks sveikti 92 absolventi. Kursos biškopji savu profesiju ir apguvuši pilnā apmērā no teorijas līdz praksei. Absolventi iegūtās iemaņas un zināšanas biškopībā izmanto gan uzsākot profesionālu dravošanu, gan nodarbojoties ar vaļasprieku savās piemājas dravās.

Dienas noslēgumā (plkst. 17.00-20.00, ar iepriekšēju pieteikšanos) būs iespēja apmeklēt biškopja Otto Lodiņa dravu Iecavas pagastā.

Biškopju vasaras saiets 2024” ir ne tikai nozares gada lielākais notikums, kur satiekas biškopji, lai dalītos pieredzē un spriestu par aktuāliem nozares jautājumiem, bet tas ir arī pasākums, kur biškopji atpūšas.

Biškopju vasaras saietā laipni gaidīti ir arī apkārtējo pagastu iedzīvotāji, jo tā ir lieliska iespēja uzzināt vairāk par biškopību, kā arī iegādāties Latvijā ievāktu medu un uzdot dažādus jautājumus biškopjiem par bišu produktiem.

Svarīgākais