"Elektrum Drive" un ELVI sadarbības ietvaros atklāj elektroauto uzlādes staciju Siguldā

© Publicitātes foto

19. jūnijā plkst. 11.00 Siguldā, Dārza ielā 28, tiks atklāta pirmā "Elektrum Drive" un ELVI sadarbības ietvaros izveidotā elektroauto uzlādes stacija. Uzlādes tīkls aptvers 13 Latvijas pilsētas.

Atklājot pirmo staciju Siguldā, divi spēcīgi Latvijas zīmoli - "Elektrum Drive" un ELVI - paziņo par kopīga elektroauto uzlādes tīkla attīstīšanu, kas ievērojami palielinās vienmērīgu reģionālo pārklājumu un veicinās uzlādes pieejamību visā Latvijā. 13 Latvijas pilsētas iegūs 50 jaunas, efektīvas un vienmēr pieejamas elektroauto uzlādes pieslēgvietas. Šī sadarbība ir nozīmīgs solis ceļā uz elektromobilitātes popularizēšanu un ilgtspējīgas pārvietošanās veicināšanu Latvijā.

Valsts elektrouzlādes karte drošai ceļošanai tiks papildināta ar jaunām stacijām Ādažos, Augšlīgatnē, Kalngalē, Jelgavā, Raganā, Lielvārdē, Vecpiebalgā, Saulkrastos, Liepājā, Mārupē, Ainažos, Zvejniekciemā un Siguldā. Daļa no šīm uzlādes stacijām tiek realizētas ar Eiropas Savienības Alternatīvo degvielu infrastruktūras finansēšanas instrumenta atbalstu.

Ziņa tapusi sadarbībā ar "Latvenergo".

Svarīgākais