Vairāk nekā 30 ugunsdzēsējiem izdevies nodzēst paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Ādažos [papildināts]

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Vakar, 12. novembrī, Ādažos izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) vien 13. novembra rītā izdevās to likvidēt.

Neilgi pirms sešiem vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lejupes ielu Ādažos, kur ar atklātu liesmu dega vairāki kopā savienoti angāri un liesmas strauji izplatījās.

Dzēšanas darbos iesaistīti vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un divām autokāpnēm.

Darbu koordinēšanai notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā iesaistījās VUGD, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienests (NMPD) un ēkā izvietoto uzņēmumu pārstāvji. Plkst. 21.06 ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja liesmu izplatīšanos.

Angārs, tajā esošās vieglās automašīnas, paletes, kā arī divi blakus esošie angāri kopumā dega 1405 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no angāra evakuēja 17 automašīnas un dīzeļkrānu, bet tajā sadega septiņas automašīnas un vēl piecas bojātas karstuma ietekmē.

Pēc Ādažu pašvaldības sniegtās informācijas, Ādažu novada Podniekos dega autoserviss. Sākotnēji kā iespējamais aizdegšanās iemesls minēta neuzmanīga rīcība ar metināšanas iekārtu. Metinātājam sniegta medicīniskā palīdzība, bet hospitalizācija nav bijusi nepieciešama.

Šorīt plkst. 05.09 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 10. novembra plkst. 6.30 līdz 13. novembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 129 izsaukumus - 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, 48 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais