Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Atklāj iemeslu, kādēļ ceturtdienas rītā bez elektrības palika 4000 mājsaimniecību

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Šodienas elektroenerģijas piegādes pārtraukumu Sēlijā – Viesītes un Neretas apkārtnē izraisījis negadījums Lietuvā – plkst. 7.52 ceļamkrāns pārrāva vidējā sprieguma elektrolīniju, negadījumā pārrautie vadi skāra un atslēdza arī 110 kV līniju, kas tobrīd nodrošināja elektroenerģijas piegādi no Lietuvas uz apakšstacijām Viesītē un Neretā.

Saistībā ar AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) 110 kV līnijas Jēkabpils - Viesīte plānoto remontu Viesītes, Neretas apgāde šorīt tika nodrošināta no Parovejas apakšstacijas Lietuvā. Pēc negadījuma AS "Sadales tīkls" operatīvi veica pārslēgumus, nodrošinot klientu apgādi pa vidējā sprieguma (20 kV) tīklu plkst.08:39.

Pēc negadījuma AST operatīvi sagatavoja ieslēgšanai darbā remontā esošo 110 kV līniju Jēkabpils - Viesīte un plkst.10:08 to ieslēdza, atjaunojot elektroapgādes iespēju apakšstacijās Viesītē un Neretā no 110 kV tīkla, savukārt plkst. 11:24 tika novērsts defekts Lietuvā un ieslēgta darbā arī līnija no Latvijas uz Paroveju Lietuvā.

Jau vēstīts, ka elektroapgāde ceturtdienas rītā bija traucēta apmēram 4000 "Sadales tīkla" klientu. Kompānijā norādīja, ka negaisa ietekmē ir reģistrēti vairāki elektrotīkla bojājumi, kuri radījuši elektroapgādes traucējumus klientiem valsts centrālajā daļā un austrumos.