Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Elektroapgāde traucēta apmēram 4000 "Sadales tīkla" klientu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Elektroapgāde ceturtdienas rītā traucēta apmēram 4000 "Sadales tīkla" klientu.

Kompānijā norādīja, ka negaisa ietekmē ir reģistrēti vairāki elektrotīkla bojājumi, kuri radījuši elektroapgādes traucējumus klientiem valsts centrālajā daļā un austrumos.

Ceturtdien ap plkst.8.30 elektroapgāde bija traucēta apmēram 4000 "Sadales tīkla" klientu Neretas, Viesītes, Krimuldas, Jaunjelgavas, Vecumnieku, Jēkabpils, Gulbenes u.c. novados.

Pēc "Sadales tīkla" rīcībā esošās informācijas, elektroapgādes traucējumus izraisīja gan tehnoloģiski traucējumi 110 kilovoltu (kV) elektrotīklā, kā arī ir reģistrēti vairāki negaisa izraisīti bojājumi vidējā sprieguma elektrotīklā.

Gan AS "Augstsprieguma tīkls", gan "Sadales tīkla" operatīvā darba brigādes nekavējoties ir sākušas bojājuma lokalizēšanu, lai visiem klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi pēc iespējas ātrāk.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm ceturtdien Latvijas austrumu rajonos un centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 15 metriem sekundē un stiprām lietusgāzēm, tādēļ uzņēmums strādā pastiprinātā režīmā, lai nepieciešamības gadījumā novērstu negaisa izraisītos elektrotīkla bojājumus.

Kompānijā norādīja, ka pērkona negaiss ar stiprajām lietusgāzēm nav paredzams un vietām var izraisīt elektrotīkla bojājumus, jo negaisa izlādes laikā var tikt bojāti gaisvadu elektrolīniju balsti, kā arī elektrolīnijas vados var iegāzties kāds vēja nolauzts koks vai ieķerties zari. Tādēļ iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā un rūpēties par savu drošību. Par bīstamām situācijām elektrotīkla tuvumā iedzīvotāji aicināti ziņot, zvanot uz bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404 vai 112.